И накрая щипка сол: Шарлота с кокос и шоколад

вторник, 10 юли 2018 г.

Шарлота с кокос и шоколад




Необходими продукти за форма 20-22 см:
300-400 гр бишкоти
1 л прясно мляко-250 мл за напояване на бишкотите и 750 мл за крема
40 гр нишесте ванилия
захар 150 гр или на вкус
Кокосови бонбони и глазура:
200 мл сметана
200 гр натурален шоколад
1 кокосов орех
1/2 оп кондензирано мляко
4-5 сл захар
30-40 гр краве масло
ванилия


Отваряме кокосовия орех.Как?Ето тук е показано.
Прецеждаме кокосовата вода,а сърцевината обелваме от кафявата коричка и смиламе в чопър или настъргваме.А може да смелите в блендер с 500 мл вода-така хем ще си имате кокосово мляко,хем ще си направите и бобнбони.
За бонбоните загрейте кондензираното мляко в незалепващ тиган,добавете маслото.Щом се разтопи добавете захарта и кокоса и бъркайте ,за да не загори.Щом се сгъсти леко,добавете ванилията и свалете от котлона .Прехвърлете сместа върху хартия за печене и оставете да се охлажда.Щом се охлади оформрте топчета и приберете в хладилника да стегнат.Получават се доста бройки.
Подгответе си формата за торта или някой друг подходящ съд.Аз ползвах купа за салата,която е леко стеснена в основата,на това се дължи леко извитата форма на тортата.
Може да застелите с фолио за свежо съхранение,но не е нужно ,според мен.
Потопете бишкотите само от едната страна за секунда в прясно мляко и подредете по дъното и страните на формата.Оставете на страни и сварете крема.
Към 750мл мляко добавете кокосовата вода и загрейте със 150гр захар/или на вкус/.Разтворете нишестето в няколко супени лъжици вода и излейте в млякото.Бъркайте ,докато се сгъсти.Може да добавите масло в крема или щом леко се охлади да смесите с разбита сметана.
Сложете пласт от крема върху подредените бишкоти.Напоете няколко бишкоти и подредете върху крема ,редувайте крем и бишкоти ,докато запълните формата.Завършете с напоени бишкоти и завийте с фолио за свежо съхранение.Оставете тортата в хладилника за 4-6 часа.
Загрейте сметаната и начупете в нея шоколада,свалете от котлона и бъркайте енергично,докато стане еднородна сместа.Оставете да се охлади,като разбърквате от време на време или покрийте с фолио ,за да не се образува коричка.
Потопете всяко бонбонче в глазурата и подредете върху хартия за печене,приберете в хладилника да стягат или във фризера,за да стегнат по-бързо.
С остатъка от глазурата залейте тортата.
Обърнете я върху чиния или табла и полейте с глазурата,украсете с бонбони и кокос по ваше желание.
Да ви е сладко!!!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (86) тестени (81) закуски (68) млечни (68) плодови (62) нещо набързо (58) основни (57) яйца (57) свежо (56) зеленчукови (55) кулинарни книги (48) шоколад (45) направи си сам (41) хлебопекарна (39) ястия с пиле (37) торти (35) аламинути (33) крем (32) тесто (32) за гости (30) бисквити (29) експерименти (25) хитрости (25) сирене (24) хляб (24) ядки (20) кексове (17) баници (16) мезета (16) мляно месо (16) на фурна (16) сладки (15) българска кухня (14) майонеза (14) SO into FOOD (13) салати (13) сосове (13) супи (13) какао (12) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) ориз (11) свинско месо (11) алкохолни (10) предястия (10) сладолед (10) питки (9) здравословно/диетично (8) пица (8) ястия с гъби (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) макарони-паста (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) мултикукър (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) сметана (2) соленки (2) турска кухня (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дребни сладки (1) дъска за рязане (1) желе (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) парено тесто (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация