Блог класация И накрая щипка сол: Шарлота с кокос и шоколад

вторник, 10 юли 2018 г.

Шарлота с кокос и шоколад




Необходими продукти за форма 20-22 см:
300-400 гр бишкоти
1 л прясно мляко-250 мл за напояване на бишкотите и 750 мл за крема
40 гр нишесте ванилия
захар 150 гр или на вкус
Кокосови бонбони и глазура:
200 мл сметана
200 гр натурален шоколад
1 кокосов орех
1/2 оп кондензирано мляко
4-5 сл захар
30-40 гр краве масло
ванилия


Отваряме кокосовия орех.Как?Ето тук е показано.
Прецеждаме кокосовата вода,а сърцевината обелваме от кафявата коричка и смиламе в чопър или настъргваме.А може да смелите в блендер с 500 мл вода-така хем ще си имате кокосово мляко,хем ще си направите и бобнбони.
За бонбоните загрейте кондензираното мляко в незалепващ тиган,добавете маслото.Щом се разтопи добавете захарта и кокоса и бъркайте ,за да не загори.Щом се сгъсти леко,добавете ванилията и свалете от котлона .Прехвърлете сместа върху хартия за печене и оставете да се охлажда.Щом се охлади оформрте топчета и приберете в хладилника да стегнат.Получават се доста бройки.
Подгответе си формата за торта или някой друг подходящ съд.Аз ползвах купа за салата,която е леко стеснена в основата,на това се дължи леко извитата форма на тортата.
Може да застелите с фолио за свежо съхранение,но не е нужно ,според мен.
Потопете бишкотите само от едната страна за секунда в прясно мляко и подредете по дъното и страните на формата.Оставете на страни и сварете крема.
Към 750мл мляко добавете кокосовата вода и загрейте със 150гр захар/или на вкус/.Разтворете нишестето в няколко супени лъжици вода и излейте в млякото.Бъркайте ,докато се сгъсти.Може да добавите масло в крема или щом леко се охлади да смесите с разбита сметана.
Сложете пласт от крема върху подредените бишкоти.Напоете няколко бишкоти и подредете върху крема ,редувайте крем и бишкоти ,докато запълните формата.Завършете с напоени бишкоти и завийте с фолио за свежо съхранение.Оставете тортата в хладилника за 4-6 часа.
Загрейте сметаната и начупете в нея шоколада,свалете от котлона и бъркайте енергично,докато стане еднородна сместа.Оставете да се охлади,като разбърквате от време на време или покрийте с фолио ,за да не се образува коричка.
Потопете всяко бонбонче в глазурата и подредете върху хартия за печене,приберете в хладилника да стягат или във фризера,за да стегнат по-бързо.
С остатъка от глазурата залейте тортата.
Обърнете я върху чиния или табла и полейте с глазурата,украсете с бонбони и кокос по ваше желание.
Да ви е сладко!!!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics