И накрая щипка сол: Наденица с патладжани и ориз

сряда, 18 юли 2018 г.

Наденица с патладжани и ориз





Необходими продукти:
1 кг карначета,сатленка или друга сурова наденица
2-3 големи домата
2 патладжана
1 чч ориз
1 гл кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 голям морков
2 зелени чушки
1 сл червен пипер
2 сл сушени зеленчуци/лук,моркови,пащърнак,магданоз/
пресен риган
магданоз
чубрица
черен пипер
1/2 чч бяло вино
3 чч вода
сол на вкус/1 чл/

Обелваме патладжана на ивици и нарязваме на колелца.Поръсваме го със сол и го оставяме да си пусне горчивите сокове.
Чесъна обелваме и нарязваме на ситно,запържваме за кратко.Добавяме ситно нарязания лук и задушаваме до омекване.Прибавяме и останалите зеленчуци-настъргания морков и ситно нарязаната чушка.Щом омекнат,добавяме ориза и бъркаме ,докато стане кристален,леко прозрачен.слагаме подправките-червен,черен пипер,чубрица и риган-разбъркваме и наливаме виното.Щом ориза го поеме-за минута-две,сваляме от котлона.Изсипваме в тавичката , в която ще се пече ястието и заглаждаме.
Измиваме патладжана от солта.Нарязваме доматите на колелца.
Редим ги върху ориза като ги редуваме-патладжан - домат,докато се покрие плътно ориза.Поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Отгоре върху зеленчуците навиваме наденичката.Надупчваме я хубаво навсякъде с клечка за зъби.заливаме с водата и слагаме да се пече.На 190-200С за около 45 минути или докато се зачерви добре наденичката и ориза е поел течността.
Аз сложих в студена фурна,тъй като ползвах керамична тавичка за ястието.
Готовото ястие оставете да се охлади леко,преди да сервирате.Отстранете излишната мазнина,която се е отделила от наденицата.             
Добър апетит!!!


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics