неделя, 13 май 2018 г.
Необходими продукти :
Ø20 см
4 белтъка плюс 1 капка оцет
200 мл сладкарска сметана
около 150 гр пудра захар
200-250 гр ягоди
2 сл царевично нишесте
мента за украса
Почистете ягодите.Отделете няколко за украса.Останалите нарежете и посипете със захар и оставете в хладилника за една нощ,за да си пуснат сока,който след това ще ползваме при приготвяне на ягодовия сос.
Разбийте белтъците с една капка оцет до меки връхчета.започнете да добавяте от пудрата захар лъжица по лъжица,общо около 100 гр.Когато захарта се поеме и разтопи напълно в белтъка,добавете 1 сл царевично нишесте и разбийте отново.
Загрейте фурната на 120С.
Изберете си в какво ще я сервирате ;) на хартия за печене си начертайте кръг или друга форма с диаметър по-малък от съда,в който ще сервирате.Идеята е ягодовия сос , който се стича да попива в целувчения блат,а не в покривката ;)
Намазняваме леко хартията и шприцоваме или разнасяме с лъжица разбития белтък.Може да оформите лек борд.
Печем или засушаваме блата за час във фурната на 120С без вентилатор.Ако започне да се зачервява веднага ,значи температурата е много висока.
Готовата целувка се охлажда.
През това време сиропа,който се е отделил от ягодите се слага на котлона да заври.Кум него се добавя 1 сл царевично нишесте разредена с около 60 мл вода.Бъркаме енергично,докато се сгъсти и веднага сваляме от котлона да се охлажда.
Разбиваме сметаната до твърди връхчета.Прибираме я отново в хладилника до момента на сглобяване и сервиране на тортата.
Върху целувчения блат разстиламе разбитата сметана,подреждаме подсладените ягоди,украсяваме със свежите ягоди и ментата,накрая поливаме със студен ягодов сос.Сервираме веднага!!!
Историята на торта Павлова
Анна Павловна Павлова (31 януари 1881 — 23 януари 1931 г)
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!