четвъртък, 10 март 2016 г.
Адаптирано от тук
Необходими продукти:
за брауни блата:
140 гр тъмен шоколад
50 гр краве масло
50 гр кафява захар
1 яйце
35 гр брашно
за масления блат:
120 гр краве масло
100гр захар
2 яйца
60 гр брашно
60 гр брашно с набухвател
2гр бакпулвер
50мл прясно мляко
ванилия
Покрийте с хартия за печене и намаслете форма за кекс/хляб,козунак/с размери 10см/20см.
Включете фурната да загрява до 180 °С докато приготвяте кейка.
Разтопете шоколада и маслото на слаб огън. Свалете и оставете да се охлади леко. Добавете кафявата захар и разбъркайте със шпатула докато се смеси.Добавете в яйцето, разбърква се добре. Пресейте брашното, разбъркайте , докато добре се усвои от сместа. Изсипете в подготвената форма. Пече се в предварително загрята фурна за 15 минути. Извадете го след 15-те минути и излейте върху горещото брауни сместа за масления кейк.
За да направите маслената смес, разбийте мекото маслото със захарта, докато стане на пухкав крем. Добавете яйцата, едно по едно.След като първото е добре поето от сместа,добавете второто.
Добавете пресятото брашно и ванилията, след това и прясното мляко, разбърква се до гладко тесто.
Излейте маслената смес върху горещото брауни .Хванете формата и леко я ударете във плота,това е с цел да се разпредели равномерно сместа.Върнете във фурната и намалете температурата на 160 ° С и печете за още 25-30 минути или до готовност-проверете с клечка.
Апетитно се разпука,нали?Страхотен вкус!
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!