Блог класация И накрая щипка сол: Банички на тостер с пиле,бешамел и кашкавал

2.04.2015 г.

Банички на тостер с пиле,бешамел и кашкавал



Който е посещавал блога ми и друг път,знае,че често се влюбвам в някоя рецепта и избухвам във възторг ... Дааа,пак се  влюбих -този път в тези банички . Естествено,че се  влюбих веднага . И как няма като с  тях най - сетне на този тостер,подарък от сватбата,/която беше миналия век !?!/забравен в шкафа от около петнадесетина години/поне!!!/,му дойде времето.

















Не знам кое ме въодушеви повече- това ,че тоя уред ще послужи за нещо/НАЙ-ПОСЛЕ!!!/или идеята за бързи хрупкави банички...Май и двете ,ако трябва да съм честна.

















 

Продукти:
кори за баница
две-три сл олио
две  яйца
за плънката-
варено или останало печено пилешко месо
кашкавал
за сос"Бешамел"-

две чч горещо прясно мляко
две сл масло
три с.л. брашно
черен или бял пипер
щипка индийско орехче/по желание/
сол на вкус

  В дълбок съд се стопява маслото. Към него лъжица по лъжица се прибавя брашното и при постоянно разбъркване се прибавя горещото мляко. Сместа се вари, докато се сгъсти, като непрекъснато се разбърква,за да не стане на бучки. Сосът се подправя със сол, пипер,инд.орехче и се добавя накъсаното пилешко месо и нарязан на ситно кашкавал.
  Включете тостера да се загрява предварително,трябва да е готов,когато сложите баничките в него.Моя има
,която светва,когато е готов,но нали е антика-трябваше му доста време

 Корите се намазват с яйцата,разбити с олиото(около 2-3 лъжици).
Сгъват се на две, плънката се разпределя по повърхността на корите,след това се сгъват на пакет - с големина на гнездата на тостера.Готовите банички се потапят в разбитите яйца и се отцеждат добре и поставят в тостера.Печем до апетитна хрупкава коричка.

 Сервирайте и ги хапнете докато са още топли,защото току-що изпечени са най-вкусни,после когато изстинат ,поемат от
влажността на плънката и вече не са така хрупкави. 

Сина ми,който е абсолютен фен на банички с всякакъв солен пълнеж,когато ги опита категорично ме отряза. Нооо...после една по една започнаха да изчезват безследно в посока към стаята му.
 Следващия "проект" ще е "пролетен" с нещо зеленко и вкусничко :]
Но преди да стигна до изпълнението му, трябваше да се съсредоточа в почистването на уреда,защото това ТРЯБВА да стане докато е още топъл,в противен случай следват нови "петшеснайсе" години забвение.
Страхотна рецепта,благодаря на Пепа Стоева за идеята :]

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics