Блог класация И накрая щипка сол: Картофена запеканка с наденица и зеленчуци

28.04.2015 г.

Картофена запеканка с наденица и зеленчуци



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4-5 бр картофи/може сварени/
2-3 бр моркови
2-3 бр кромид лук или връзка пресен лук
черен пипер
червен пипер
олио
2-3бр варена наденица/или друг малотраен колбас/
риган
магданоз по желание
2-3 сл препечено брашно
щипка сол 


В шкафа с подправки и продукти,винаги имам и едно бурканче с препечено брашно,с което сгъстявам,ако е нужно,ястия или сосове.Вкуса е различен,а и не слагам сурово брашно в ястието,като по този начин се намаля времето нужно за сгъстяване.
Приготвям го като препичам 1чч брашно,оставям да се охлади напълно,пресявам да няма бучки и прибирам в буркан.Така имам под ръка готово препечено брашно по всяко време.

А сега за запеканката,все пак тя е в главната роля днес... :}
Пригответе си подходящ съд,дълбок тиган примерно,които може да се ползва и във фурната.Зеленчуците нарязах на дребно.Задушете ги в малко олио и щипка сол.Когато омекнат върху тях подредете и наденицата,нарязана на кръгчета.
Поръсете с риган,черен,червен пипер на вкус.
Не добавям други подправки,понеже самия колбас съдържа достатъчно сол и подправки.Ако я приготвяте с варени картофи добавете една чаена чаша топла вода и сложете запеканката в силно загрята фурна на 200С докато станат със златиста коричка.
Ако са сурови долейте водичката да ги покрие и ги оставете под капак да омекнат или ги сложете във фурната,завити с алуминиево фолио.
Когато омекнат и се запекат,се поливат с препеченото брашно,разтворено в малко вода.Разтръскайте леко тигана/тавичката да се разнесе равномерно.Върнете във фурната да се сгъсти за още десетина минути.

И...готово :]

Семпло,но много вкусно ястие.
При сервиране добавете наситнен магданоз по желание,моите любими не обичат да виждат зелении,затова на финала ги пропускам.
Поднесена със свежа салата и чаша бира-чудесно предложение за обяд или вечеря.

Добър апетит :}

         
          Картофена запеканка с наденица и зеленчуци







При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics