Блог класация И накрая щипка сол: Шоколадов крем щрудел

1.06.2017 г.

Шоколадов крем щрудел



Необходими продукти зa 4 рула:
12 броя кори за баница-фини или за баклава
2 яйца
5сл захар
1/2чч олио
1/2чч галета/в рецептата грис/
1/2чч кис.мляко
2 ванилии
1 бакпулвер
3 сл какао
за крема:
750 мл прясно мляко
60 гр нишесте/царевично,пшенично или ванилия/-1опаковка
2 яйца
100 гр млечен шоколад
2 сл какао
1 чч захар 
ванилия
3-4 сл вода
50гр краве масло


Тази рецепта си бях набелязала от доста време.Много вкусен сладкиш.Приготвям го за втори път,но с някои промени.
Промените,които направих:
-замених гриса в рецептата с галета,доста повече ми хареса така
-добавих какао и шоколад

Започнете първо с крема,за да има достатъчно време да се охлади.
Загрейте млякото със захарта.Разтворете нишестето с водата и добавете яйцата,какото и ванилията.Разбийте добре и прецедете през цедка,за да няма бучици от нишестето или какото,а и не добре разбити остътъци от белтъците.Излейте какаовата смес във врящото мляко и бъркайте непрекъснато ,докато се сгъсти.Свалете от котлона и добавете маслото и начупения млечен шоколад.Продължете с бъркането ,докато се разтопят напълно и се поемат от крема.Готовия крем покрийте плътно по повърхността на самия крем ,за да не образува коричка при изстиването и го оставете,докато се охлади напълно.
През това време си пригответе сместа за намазване на корите.
Разбийте белтъците със захарта до меки връхчета, добавете жълтъците и другите съставки в следната последователност - какао,мляко,брашно и бакпулвера,олио,галета,ванилия.
Намазваме кора със сместа,върху нея поставяме друга кора и отново намазваме.Стараем се навсякъде да има от сместа,за да няма бели участъци след изпичането.Третата кора намазваме с крем като в единия край поставяме по-голямо количество по ръба. Подгъваме двата края на кората,така че да не изтича крема и завиваме на руло.Подреждаме рулата в намазнена тава.С остатъка от какаовата смес намазваме рулата от горната стана.Ако е малко,добавете 1-2 сл вода и разредете.
 Фурна загряваме до 180 градуса и печем около 30-35 минути.
Оставяме да се охлади напълно и украсяваме с разтопен шоколад или поръсваме с пудра захар.

Да ви е сладко!!!

P.S.:На тази снимка е приготвен по оригиналната рецепта,като преди изпичане го поръсих с филирани бадеми и захар.Много хрупкав се получи.
                                            ⤵



  При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics