Блог класация И накрая щипка сол: Руло" Стефани " с бира

31.10.2014 г.

Руло" Стефани " с бира



Необходими продукти:

1кг кайма
чубрица
сушен магданоз
черен пипер
голяма глава кромид лук
сол на вкус
100мл бира
галета
4-5 яйца варени
2 кисели краставички
2 моркова варени

Каймата се омесва с настъргания лук,сушения магданоз,пипера,чубрицата и бирата.Сол само ако в каймата няма,иначе я пропускам.Бирата може да замените с газирана вода.
В някои рецепти при омесването на каймата ползват яйце,но при печене то се изтича и избива отвсякъде и прави рулото не особено красиво.
Аз настъргвам морковите и краставичките и ги омесвам с каймата.Разбира се,вие може да ги добавите към плънката на парчета,но аз правя това ,заради мъжа ми и дъщеря ми,които ги ядат,само ако не ги виждат :)
Накрая добавям  галета,колкото да попие излишната влага,някъде около шепа галета е достатъчна.
Така омесената кайма оставям да почине в хладилника за 15-20 минути.
През това време сварявам,охлаждам и обелвам яйцата.Желателно е да са по-рохки,но и твърдо сварени да са,ще се получи чудесно.
Загрявам фурната 190-200С.
Разстилам каймата на правоъгълник върху фолио или чисто найлоново пликче,намокрено с вода,за да не залепва каймата.Подреждаме яйцата цели или на парчета в единия край и завиваме на руло.С помощта на фолиото прехвърляме в тавичка и наливаме отстрани около рулото 1-2 пръста вода и слагаме да се пече за около 40-45 минути.
Най-вкусно се получава,ако печете рулото не само с вода,а и с още и най-различни зеленчуци около рулото-още моркови,чушки,патладжан картофи-нарязани на кубчета.Накрая когато е почти готово рулото/двайсетина минути преди да го извадим от фурната/,залейте зеленчуците с един буркан пасирани домати ,малко олио и връзка наситнен магданоз,сол ако има нужда и печете до готовност на рулото.
Още една идея за икономия на време и нерви,родена пак поради различни капризи на консумиращите :)
Отделям малка част от омесената кайма.Запържвам да стане на трохи с малко олио и добавям една глава ситно нарязан лук и чесън,моркови и чушки,червен пипер,чубрица или риган,сол на вкус.С тази смес пълня един или два патладжана/зависи от големината/.Патладжаните нарязвам на половинки,след това във вътрешността правя разрези по дължина като се старая да не ги пробия.Плънката слагам между разрезите,колкото може да поеме и подреждам около рулото.Пека заедно с рулото ,накрая заливам с доматите и допичам.Така имам две ястия в една тава :) Руло "Стефани" и нещо като имамбаялдъ :) 


0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics