петък, 3 октомври 2014 г.
Необходими продукти за форма с о 24 см:
за основата
350 гр чаени бисквити
50 гр краве масло
1 белтък
80гр брашно
за шоколадовия пълнеж:
100гр шоколад по избор,може и течен
1сл глюкоза/мед/
1сл краве масло
1 яйце+жълтък
още
круши-броя зависи от големината им,а и от сорта им,изберете някои по-твърди
1/2чч захар
1/2 чч вода
ром
Първо приготвяме сироп от водата и захарта като ги слагаме на котлона до завиране,след което намаляваме на най-ниската степен да покъкри докато се сгъсти за 2-3-4 минути.Добавяме рома и сваляме от котлона.В горещия сироп поставяме почистените и нарязани на половинки круши.Оставяме ги в сиропа докато се охлади.
През това време си приготвяме основата от бисквитите.Смиламе ги на ситни трохи и ги претриваме с маслото,добавяме брашното и белтъка и ги претриваме отново докато се получат влажни трохи,които като се стиснат в ръка се получава топка.Изсипваме трохите във формата и с притискане оформяме като се стараем да има борд.
Приготвяме си шоколадовия пълнеж като разтапяме шоколада на водна баня.Ако го приготвяме с течен шоколад,тази стъпка я пропускаме.Добавяме глюкозата и разбъркваме добре,добавяме и яйцето и жълтъка и отново разбъркваме добре.
Включваме фурната да загрява на 220С.Щом достигне температурата слагаме да се пече бисквитената основа за около 10 минути.Надупчваме я с вилица,за да не се надуе неравномерно и да се изкриви.
Щом се запече я изваждаме и сипваме в нея шоколадовия пълнеж,върху който подреждаме крушите и връщаме във фурната за още 8-10 минути.Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно.Украсяваме с още шоколад или поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!