петък, 7 ноември 2014 г.
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
5-6 ябълки
2 яйца
200 гр кисело мляко
60 мл олио
100 гр краве масло
1 бакпулвер
200 гр захар
100 гр орехи
100 гр галета
щипка сол
канела
ванилия
За ябълковата плънка обелете и нарежете на ситни парченца 5-6 средни по големина ябълки.Поръсете ги с няколко капки лимонов сок.Добавете захарта /150гр./ и ги сложете на котлона.Бъркайте през цялото време,докато захарта се топи.Ако ябълките пуснат твърде много сок,ги дръжте на котлона,докато се редуцира на половина.Когато парченцата ябълки заприличат на пържени картофки,добавете 50 гр краве масло и канела на вкус.Разбъркайте добре и свалете от котлона.Оставете настрани,докато се охлади и дойде времето да я сложим в баничките.
Щом плънката се охлади можем да започнем с навиването на баничките.
Включете фурната да загрява на 200С.
Разбийте яйцата с щипка сол,50 гр захар,60 мл олио,бакпулвера,киселото мляко и ванилията.Смесете галетата със смлените на не много на едро орехи и канела на вкус.
Всяка кора се намазва с 1 1/2 сл от яйчената смес.Поръсва се с галета и се сгъва на две.В единия край се слага от ябълковата плънка и се завива на рулце.Подреждаме в намазнена тавичка една до друга баничките.Така процедираме с всички кори или докато ни свърши плънката.Може да се подреди и като вита баница.50 гр краве масло се нарязва на ситни парченца и се слага върху баничките.
Слагаме баничките да се пекат на 200С в предварително загрята фурна.Щом ги сложим да се пекат веднага намаляваме градусите на 180С.
Печем за 15-20 минути или докато се зачервят приятно.
Добър апетит!!!
P.S.:Баничките не са много сладки,ако желаете,можете да завишите количеството на захарта.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.
Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!