петък, 24 октомври 2014 г.
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
1 чч орехи натрошени/или микс ядки/
60 гр краве масло
60 мл олио
2чч захар
2 1/2 чч вода
ванилия
щипка сол
Маслото се разтопява и се смесва с олиото и солта ,да се разтвори напълно.Корите се намазват с четка с мазнината-всяка.И се слепват две по две-така че,ако в един пакет има 14-16 кори да се получат 7-8 тригуни.Сгъват се на три по дължина.В единия край се слага по една лъжица орехи и се прегъват триъгълници с навиване на корите.Завитите тригуни се надупчват внимателно с вилица и се подреждат в намаслена тавичка и се пекат в предварително загрята на 200С фурна до апетитна коричка.От захарта и водата се сварява сироп,който трябва е напълно охладен когато заливаме охладените изпечени тригуни.Приготвя се като едната чаша захар се слага леко да карамелизира и след това се слагат другата чаша захар и водата.Вари се до пълното разтваряне на захарта.Накрая добавяме ванилията и сваляме от котлона.Готовите,изпечени и охладени тригуни се заливат с охладения карамеления сироп и се оставят на хладно да се напоят добре за един ден(поне :).В зависимост от това в какъв съд ще престояват,за да се напоят,може да се наложи да ги обръщате в сиропа.
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
2 мнения:
Как се чака ден (поне) такова изкушение? Уж съм вечеряла, а пак огладнях!
Чака се,чака се-хубавите неща стават бавно :P
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!