И накрая щипка сол: Обърнат сладкиш с ананас

вторник, 3 ноември 2020 г.

Обърнат сладкиш с ананас



Адаптирано от  тук  и  тук

Откакто го видях в Инстаграм,до момента съм го приготвяла четири пъти.И всеки път с ананас.Просто много обичам ананас.Но става с всякакви плодове.Рецептата е универсална и най-важното много сполучлива и точна.Всеки път се обръща без проблем и не се разваля подредбата на плодовете,което за подобен тип сладкиши е най-важното. 
Огромни благодарности за рецептата на Илианка от Щъркелово гнездо и на Сончето от Света на Сончето

100 г краве масло
100 г захар
един не много голям ананас
2 яйца
200 г захар
100 мл олио
200 г заквасена сметана
2 с.л. кисело мляко
250 г брашно за кекс/с набухвател/
30 г кокосови стърготини
бадемова есенция или есенция коняк
ванилия

 Захарта и маслото се стопяват на дъното на съда, в който ще се пече сладкиша,докато захарта се карамелизира.
 Ананаса се ообелва и нарязва на тънки ивици.
 Подреждат се плътно със застъпване.Ако остане от плода може да се нареже на ситно и да се добави в тестото.
 Яйцата се разбиват с 200 г захар. Прибавяме олиото, заквасената сметана и киселото мляко.  Брашното се пресява и се добавят бакпулвера и ванилията.Разбиваме до еднородна смес.
 Добавяме кокосовите стърготини и есенцията.
Изсипваме върху подредения ананас.Разпределяме внимателно да покрие добре плода.
Печем в предварително загрята на 180С фурна до готовност или докато клечка за зъби,забита в центъра на сладкиша излезе суха без да е влажна или с трохи по нея.
Да ви е сладко!




Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Инстаграм

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без печене (1) без яйца (7) бешамел (4) бисквити (28) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (1) бутер тесто (6) българска кухня (14) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (86) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (8) зеленчукови (56) зимнина (11) италианска кухня (2) какао (11) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (36) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) милинки (4) млечни (64) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (40) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (13) основни (56) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (78) полезно (2) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (14) риба (3) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (25) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (11) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (33) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (21) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics