И накрая щипка сол: Нюди с масло и салвия/Gnudi burro е salvia

петък, 2 октомври 2020 г.

Нюди с масло и салвия/Gnudi burro е salvia



Необходими продукти
за около 2-3 порции:

300 гр. суха извара
50 гр. настърган пармезан
30 гр. брашно + малко брашно за овалване
1 белтък
индийско орехче на вкус
сол на вкус
бял пипер на вкус

свежа салвия
70 гр краве масло

В купа смесваме изварата,пармезана,брашното,белтъка и подправките.Омесваме добре и след това я оставете да почива 15-20 минути.Оформяме малки топчета,които овалваме в брашно.Оставете ги за още 15-20 минути,за да се овлажни брашното.
Гответе в голяма тенджера с много и силно вряща вода.Варете ги на части и изваждайте веднага , щом изплуват на повърхността.
Загрейте маслото и запържете в него листенцата салвия.Колкото повече салвия,толкова по-вкусно-тя става като чипс и е много приятно хрупкава.Може да добавите кедрови ядки,натрошени лешници,лимонова кора в маслото.
Готовите нюди сложете в тигана с маслото и запържете за минута,колкото да се облеят с масло.
Сервирайте с настърган пармезан.
Добър апетит!

Нюди (gnudi) са подобни на ньоки , приготвени със сирене рикота вместо картофи.Нюди означава "гол" и идеята е, че тези топчета от рикота (понякога със спанак, артишок или други добавки) са всъщност голи равиоли, състоящи се само от вкусния пълнеж без обвивката от тесто. По традиция в Тоскана нуди се сервират с масло и салвия, поръсени със Пармезан или с доматен сос.

Като идея за спазващите кето режим,ще допълня,че брашното може да се замени с бадемово брашно и хуск.
А за безглутенов вариант да се замени с нишесте от тапиока или картофено. 





Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Тапиока топчета каза...

С нишесте от тапиока повече ми хареса. Опитвах и с картофено, но не е същото. Благодаря за рецептата.

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics