И накрая щипка сол: Корейски чеснови хлебчета

петък, 4 септември 2020 г.

Корейски чеснови хлебчета



Необходими продукти:
250 гр  брашно
15 гр  захар
3 гр мая
125 мл топло прясно мляко
50 гр разтопено масло 
1/3 чл сол

1 яйчен жълтък+1 чл вода

Пресейте брашното,добавете захарта и маята. Добавете  млякотo,разтопеното масло и солта. Омесете до гладко еластично тесто.Оставете да втасва и да удвои обема си.
Втасалото тесто омесете леко и разделете на 8-10 еднакви топки,приблизително по 50 гр .
Подредете в тава, застлана с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете тестото да втаса втори път за около 30 минути.
Загрейте фурната на 180С.Преди печене намажете с разбития с малко вода жълтък.Печете за 20 минути.
Охладете.
Междувременно пригответе пълнежа и сместа за потапяне.

150 гр крема сирене ( на стайна температура)
1 чл захар
1 белтък

Разбийте до гладкост.Поставете го в пош.

За потапяне:

60 грама разтопено краве масло
1 яйце
3 скилидки чесън
1/2 чл сол
сушен магданоз
сушен босилек

Разбийте яйцето със солта.Счукайте чесъна,добавете го към яйцето.Добавете сухите подправки и маслото.Разбийте добре.
Охладените питки се нарязват,но без да се достига дъното,за да не се разпаднат.Във всеки разрез се шприцова по малко от сместа с крем сирене.Потапят се в маслената баня и се подреждат в тавичката с хартия за печене.
Загряваме фурната на 180С и печем за още 10-15 минути.Сервирайте топли с чай.
Да ви е сладко!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Инстаграм

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (32) алкохолни (13) арабски (2) баници (17) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без печене (1) без яйца (7) бешамел (4) бисквити (28) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (1) бутер тесто (6) българска кухня (14) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (86) дребни сладки (6) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (64) здравословно/диетично (8) зеленчукови (55) зимнина (11) какао (11) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (36) крокети (2) кулинарни книги (29) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) локум (3) майонеза (14) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) милинки (4) млечни (63) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (3) напитки (17) направи си сам (39) нещо набързо (50) нудли (1) ориз (13) основни (54) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (77) полезно (2) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (14) риба (3) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (25) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (8) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (11) супи (9) сушени домати (4) тестени (72) тесто (40) торти (33) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (21) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (48) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics