И накрая щипка сол: Пина Колада

понеделник, 10 август 2020 г.

Пина Колада

Необходими продукти:

120 мл сок от ананас 
60 мл бял ром 
60 мл кокосово мляко 
парченце ананас за декорация 
лед 

 Пулсирайте всички съставки заедно с шепа лед в блендер до гладкост. Налейте във висока чаша и гарнирайте с резен ананас. 
 Ако искате да си приготвитв домашен ликьор Пина Колада,нарежете на парченца един добре узрял свеж ананас и един кокосов орех. Ананаса трябва да е със зелени листа,а кокоса като го раздрусате да се чува ,че има много течност в него.Ако не чувате нищо раздрусвайки кокоса,най-вероятно е изсъхнал и ще е с неприятен аромат и вкус като го отворите.За да отворите кокоса , пробийте една от трите дупки (която е мека и поддаде) и оставете водата да се оттече в чаша.Със нещо тежко и не остро го удряме през средата да се сцепи.След още един - два удара се отваря.Изваждаме бялата част и я обелваме,а след това с белачка я правим на лентички или просто нарежете на малки кубчета.Ананаса само се обелва и нарязва,няма нужда да се маха средната твърда част. 
 В голям буркан наредете на пластове плодовете като между тях поръсвате със 2-3 сл захар.Върху плодовете насипете повече захар да ги покрива плътно 1 см.Приберете на хладно и тъмно за 3-4 седмици или докато се стопи захарта.Когато захарта се стопи напълно,прецедете и измерете полученото количество.Добавете същото количество бял ром или водка,джин.Раздрусайте добре да се смесят и приберете за още 2 седмици на хладно и тъмно място.След това време ликьора е готов. 
Охладете добре и наздраве!!! 

   Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics