
събота, 6 юни 2020 г.
Необходими продукти:
250 мл сметана
Изберете хубави и чисти лимони,най-добре био.Измийте ги идеално и остържете кората.Изцедете сока на единия лимон-имаме нужда от 100 мл. Остъргваме само горния жълт слой на кората - белият слой е горчив.
250 мл сметана
125 мл прясно мляко
2 бр лимони
5 бр жълтъци
200 гр захар
Изберете хубави и чисти лимони,най-добре био.Измийте ги идеално и остържете кората.Изцедете сока на единия лимон-имаме нужда от 100 мл. Остъргваме само горния жълт слой на кората - белият слой е горчив.
Загрейте сметаната, докато заври. Добавете лимонова кора,свалете от котлона и оставете да се охлади.
С миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Изсипете прясното мляко в яйцата и разбъркайте, докато всички съставки се комбинират напълно.
Поставете сместа на водна баня и загрейте,докато започне да се сгъстява,като разбърквате постоянно.
Прецедете /по желание/сметаната от лимоновата кора.Изсипете я към яйчената смес.
Бъркайте, докато се сгъсти. Отстранете сместа от котлона и оставете да се охлади напълно.
Изсипете лимоновия сок в сместа, разбъркайте енергично да се смесят добре.
Изсипете в съда,в който ще замразявате и затворете с капак или завийте с фолио.Поставете сладоледа във фризера.След час-два,когато започне да стяга,извадете и разбийте с миксера до кремообразна консистенция.Повторете разбиването поне още веднъж след 30мин - 1 час.
Ако искате по-малко наситен лимонов аромат, добавете по-малко сок.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
Станислава: Деси, искам да ти благодаря за прекрасната рецепта! Попаднах на нея в търсене на рецепта за меки меденки. Правя ги вече за втори път. Позволих си да ги публикувам в моя блог, за да си запазя рецептата, разбира се с линк към твоята оригинална рецепта. Поздрави и благодаря!Anonymous: Здравейте, имам два въпроса. Кога се добавят овесените ядки и моят ли се семейната преди да го пасорамеТапиока топчета: С нишесте от тапиока повече ми хареса. Опитвах и с картофено, но не е същото. Благодаря за рецептата.Vasilena: Безглутеновото хранене става част от ежеднивеито ни! Браво за рецептата за хляб!
Обновен е сайтът Zdrave.biz, проект в който ще представяме медицинската информация, публикувана на сайта Здраве.biz с информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Сайтът zdrave.biz е информативен на тема Всичко за билките, диетите и здравето и няма за цел никаква намеса в медицинскатаPowered by Sneeit
Обновен е сайтът Zdrave.biz, проект в който ще представяме медицинската информация, публикувана на сайта Здраве.biz с информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Сайтът zdrave.biz е информативен на тема Всичко за билките, диетите и здравето и няма за цел никаква намеса в медицинскатаPowered by Sneeit
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
1 мнения:
Тази снимка още във Фейсбук ме впечатли, а тук в блога, сякаш скреж усещам на монитора. Жестоко! Поздрави!
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!