И накрая щипка сол: Тирамису

събота, 19 октомври 2019 г.

Тирамису


Необходини продукти:
500 гр Маскарпоне
150 гр захар
4 яйца
ванилия
200 гр бишкоти Савоярди
200 мл кафе еспресо или разтворимо(+100 мл Марсала или 1 сл ром или една-две капки есенция ром/а може и да се пропуснат/)
какао

Първо приготвяме кафето,за да има време да се охлади.Към охладеното кафе добавяме Марсала(за автентичен вкус).Ако нямате може да добавите ром или есенция ром,а може и само с кафе да се напоят бишкотите.А най ми харесва да напоявам бишкотите с мляко с какао или мляко с шоколад,но този вариант едва ли може да се нарича Тирамису.
Маскарпонето се изважда от хладилника,за да достигне стайна температура.
Яйцата се разбиват със захарта на водна баня,докато станат на пухкава бледо жълта пяна.Сваляме от водната баня и продължаваме разбиването,за да се охлади леко.Приготвени по този начин яйцата не са сурови,а са преминали термична обработка и не бива да ви притесняват.
Маскарпонето се разбива с миксера,докато стане пухкаво.Добавяме и ванилията.
Смесваме маскарпонето с разбитите яйца с шпатула.
Всяка бишкота се потапя за секунда и от двете страни в кафето. Подреждат се в тавичка, така че да покриват дъното. Напоените бишкоти се заливат с крем,заглаждаме и подреждаме отново ред с напоени бишкоти.Завършваме с крем.
Прибираме за 2-3-4 часа в хладилника.
Готовото Тирамису поръсваме с какао точно преди сервиране.

За индивидуални порции в чаша (4 бр) продуктите се намалят на половина.


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics