И накрая щипка сол: Алмойшавена

вторник, 5 февруари 2019 г.

Алмойшавена

Адаптирано от тук.

Необходими продукти:

140 г брашно
4 яйца
150 г захар/или по-малко/
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 щипка сол
1 ванилия


Направих го!!!Оле!
И сега , ако се намери кой да отговори на въпроса,защо го отлагах толкова,веднага ще му забъркам една Алмойшавена за награда.
Вкус на масло,ванилия,лек карамел...
След чурос,крема Каталана,сега и Алмойшавена се нарежда сред любимите испански сладости.

Млякото заедно с маслото, солта и 1 щипка от захарта се кипват. Към тях се изсипва брашното, бърка се енергично докато се образува тестена топка, която не се лепи за стените и дъното на съда. Полученото тесто се охлажда леко. Към него се прибавят четирите яйца, едно по едно, като се разбива с миксер,добавя се с ванилията.
Голяма плитка тава се застила с хартия за печене.Изсипва се тестото и се разстила на тънък слой. Заравнява се с шпатула. Поръсва се със захар,ползвах доста по-малко от 150 гр пак ми се стори мноого сладко.Печем в загрята на 180С фурна, с вентилатор, за около 25 минути. Фурната не се отваря по време на печенето.

Ако искате снимка,пригответе си всичко по време на печене , защото се спихва доста бързо,докато се охлажда,от което вкуса не губи нищо,обаче вече не е така фотогеничен.Но какво от това!Вкуса,вкуса е ммммм...

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics