И накрая щипка сол: Алмойшавена

вторник, 5 февруари 2019 г.

Алмойшавена

Адаптирано от тук.

Необходими продукти:

140 г брашно
4 яйца
150 г захар/или по-малко/
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 щипка сол
1 ванилия


Направих го!!!Оле!
И сега , ако се намери кой да отговори на въпроса,защо го отлагах толкова,веднага ще му забъркам една Алмойшавена за награда.
Вкус на масло,ванилия,лек карамел...
След чурос,крема Каталана,сега и Алмойшавена се нарежда сред любимите испански сладости.

Млякото заедно с маслото, солта и 1 щипка от захарта се кипват. Към тях се изсипва брашното, бърка се енергично докато се образува тестена топка, която не се лепи за стените и дъното на съда. Полученото тесто се охлажда леко. Към него се прибавят четирите яйца, едно по едно, като се разбива с миксер,добавя се с ванилията.
Голяма плитка тава се застила с хартия за печене.Изсипва се тестото и се разстила на тънък слой. Заравнява се с шпатула. Поръсва се със захар,ползвах доста по-малко от 150 гр пак ми се стори мноого сладко.Печем в загрята на 180С фурна, с вентилатор, за около 25 минути. Фурната не се отваря по време на печенето.

Ако искате снимка,пригответе си всичко по време на печене , защото се спихва доста бързо,докато се охлажда,от което вкуса не губи нищо,обаче вече не е така фотогеничен.Но какво от това!Вкуса,вкуса е ммммм...

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

агнешко месо (1) Азия (6) аламинути (30) алкохолни (11) арабски (1) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без печене (1) без яйца (5) бешамел (4) бисквити (27) бишкоти (6) бонбони (6) брауни (2) букли (3) булгур (1) бутер тесто (6) българска кухня (12) гости (1) гофрети (2) грис (1) десерти (80) дребни сладки (4) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (20) желе (1) за гости (19) заек (4) закуски (60) здравословно/диетично (8) зеленчукови (46) зимнина (8) какао (10) картофи (11) кафе (4) кейкпопс (1) кексове (15) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (8) коктейли (7) колбас (9) крем (32) крокети (2) кулинарни книги (29) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) локум (3) майонеза (14) макарони-паста (5) мезета (18) милинки (4) млечни (59) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мултикукър (3) мус (1) на фурна (26) наденица (3) напитки (12) направи си сам (32) нещо набързо (45) нудли (1) ориз (11) основни (47) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (5) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) питки (10) пица (5) плодови (65) полезно (2) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (5) разядки (13) риба (2) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (11) сандвичи (8) сач (1) свежо (52) свинско месо (12) сирене (22) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладкиши (6) сладко (5) сладолед (12) сметана (2) соленки (2) сосове (13) супи (9) сушени домати (4) тестени (69) тесто (39) торти (30) турска кухня (5) туршии (2) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (20) хоби (3) чийзкейк (7) шоколад (39) щтрудел (1) ядки (21) яйца (48) ястия с гъби (8) ястия с пиле (25) Jamie Oliver (2) oplympus (1) SO into FOOD (13)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация