И накрая щипка сол: Алмойшавена

вторник, 5 февруари 2019 г.

Алмойшавена

Адаптирано от тук.

Необходими продукти:

140 г брашно
4 яйца
150 г захар/или по-малко/
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 щипка сол
1 ванилия


Направих го!!!Оле!
И сега , ако се намери кой да отговори на въпроса,защо го отлагах толкова,веднага ще му забъркам една Алмойшавена за награда.
Вкус на масло,ванилия,лек карамел...
След чурос,крема Каталана,сега и Алмойшавена се нарежда сред любимите испански сладости.

Млякото заедно с маслото, солта и 1 щипка от захарта се кипват. Към тях се изсипва брашното, бърка се енергично докато се образува тестена топка, която не се лепи за стените и дъното на съда. Полученото тесто се охлажда леко. Към него се прибавят четирите яйца, едно по едно, като се разбива с миксер,добавя се с ванилията.
Голяма плитка тава се застила с хартия за печене.Изсипва се тестото и се разстила на тънък слой. Заравнява се с шпатула. Поръсва се със захар,ползвах доста по-малко от 150 гр пак ми се стори мноого сладко.Печем в загрята на 180С фурна, с вентилатор, за около 25 минути. Фурната не се отваря по време на печенето.

Ако искате снимка,пригответе си всичко по време на печене , защото се спихва доста бързо,докато се охлажда,от което вкуса не губи нищо,обаче вече не е така фотогеничен.Но какво от това!Вкуса,вкуса е ммммм...

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (86) тестени (81) закуски (68) млечни (68) плодови (62) нещо набързо (58) основни (57) яйца (57) свежо (56) зеленчукови (55) кулинарни книги (48) шоколад (45) направи си сам (41) хлебопекарна (39) ястия с пиле (37) торти (35) аламинути (33) крем (32) тесто (32) за гости (30) бисквити (29) експерименти (25) хитрости (25) сирене (24) хляб (24) ядки (20) кексове (17) баници (16) мезета (16) мляно месо (16) на фурна (16) сладки (15) българска кухня (14) майонеза (14) SO into FOOD (13) салати (13) сосове (13) супи (13) какао (12) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) ориз (11) свинско месо (11) алкохолни (10) предястия (10) сладолед (10) питки (9) здравословно/диетично (8) пица (8) ястия с гъби (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) макарони-паста (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) мултикукър (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) сметана (2) соленки (2) турска кухня (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дребни сладки (1) дъска за рязане (1) желе (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) парено тесто (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация