Блог класация И накрая щипка сол: Куркубиня

неделя, 3 декември 2017 г.

Куркубиня




Необходими продукти:

1/2 пакет кори за баница
орехи по желание
олио
2 чч захар
2 чч вода
2-3 капки лимонов сок или ванилия
150 гр натурален шоколад
1 чл олио





От водата и захарта плюс лимоновия сок се приготвя сироп.Слагаме на котлона да заври,колкото да се стопи захарта.Оставяме настрани да се охлажда.Корите се разделят по две.Намазваме едната кора с четка с малко олио,поръсваме по желание със ситно смлени орехи.Сгъваме и навиваме на стегнато руло.Втората кова напръскваме с вода.Най-равномерно и щадящо става с пулверизатор.Завиваме рулото с намокрената кора.Така процедираме с останалите кори.Нарязваме рулата на хапки и изпържваме до леко порозовяване в добре сгорещено олио.Не ги пържете дълго,колкото по-светъл цвят имат-толкова по-вкусни стават.Готовите куркубини веднага слагаме в студения сироп.Престояват в сиропа,докато станат готови следващата партида.Когато всички са готови ги подреждаме в кутия и заливаме с останалия сироп.Така приготвени са готови за консумация.Ако искате да ги направите още по-интересни ,приберете ги в хладилника за една нощ да се охладят добре,след това ги потопете в разтопен шоколад.Разтопете шоколада,добавете 1 чл олио за блясък,разбъркайте добре и потопете всяка куркубиня в шоколада.Подредете ги върху хартия за печене,те стягат веднага ,тъй като са охладени.
Рецептата е публикувана в последния брой на SOintoFOOD. За още вкусни и красиви вдъхновения ,последвайте линка - 

 https://issuu.com/sointofood/docs/sointofood_magazine_n_10

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (26) алкохолни (10) баници (13) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (5) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (83) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (40) зимнина (1) какао (8) картофи (13) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (4) кифлички (2) козунак (3) кокос (5) коктейли (4) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (12) макарони (1) мезета (12) млечни (60) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (8) напитки (15) направи си сам (38) нещо набързо (55) ориз (7) основни (48) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (4) пастети (4) песто (1) питки (3) пица (6) плодови (51) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (6) разядки (12) риба (1) руло (4) салати (12) сандвичи (4) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (37) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (28) Jamie Oliver (4) oplympus (3) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics