събота, 12 август 2017 г.
Необходими продукти:
200гр какаови бисквити
50 гр меко краве масло
200 гр Нутела/или друг течен шоколад/
500гр меко крема сирене
5-6 сл пудра захар
200 мл подсладена сметана
200 гр цедено кисело мляко
1 желатин 10 гр
ванилия
Крема сиренето се изважда час преди да се приготви чийзкейка,за да се отпусне и омекне на стайна температура.
Бисквитите се смилат или натрошават на ситно,към тях добавяме 50-60 гр от шоколада и 50 гр масло.Претриваме през ръце да се получат едри влажни трохи.
Форма с откопчаващи се стени се застила с хартия.Посипват се трохите и се притискат.Прибираме в хладилника да стегне.
Желатина се накисва в 30 мл вода и се оставя да набъбне.
Разбиваме крема сиренето и цеденото мляко с пудрата захар.Добавяме сметаната без предварително разбиване и отново разбиваме с миксера.желатина се стопява за около една минута на 450W в микровълновата печка или на водна баня на котлона.Към топлия разтопен желатин добавяме 2-3 сл от сместа и рабъркваме добре и изливаме при сместа за чийзкейк,добавяме ванилията и разбиваме отново.Изливаме 2/3 от сместа върху бисквитената основа.В останалата 1/3 добавяме 2-3 сл от шоколада и разбиваме.С лъжица сипваме на произволни места върху бялата смес.Разтопяваме остатъка от течния шоколад и на тънка струйка сипваме върху бялата и шоколадовата смес.С шишче правим кръгови движения в чийзкейка,като се стараем да не стигаме до дъното,само колкото да се получи мраморна шарка.Отгоре само с връхчето на шишчето дооформяме шарките,докато ни харесат и като се стремим да не се слеят напълно.Прибираме за час в камерата или четири часа в хладилника и е готов.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!