Блог класация И накрая щипка сол: Чийзкейк с Нутела

събота, 12 август 2017 г.

Чийзкейк с Нутела




Необходими продукти:
200гр какаови бисквити
50 гр меко краве масло
200 гр Нутела/или друг течен шоколад/

500гр меко крема сирене
5-6 сл пудра захар
200 мл подсладена сметана
200 гр цедено кисело мляко
1 желатин 10 гр
ванилия



Крема сиренето се изважда час преди да се приготви чийзкейка,за да се отпусне и омекне на стайна температура.
Бисквитите се смилат или натрошават на ситно,към тях добавяме 50-60 гр от шоколада и 50 гр масло.Претриваме през ръце да се получат едри влажни трохи.
Форма с откопчаващи се стени се застила с хартия.Посипват се трохите и се притискат.Прибираме в хладилника да стегне.
Желатина се накисва в 30 мл вода и се оставя да набъбне.
Разбиваме крема сиренето и цеденото мляко с пудрата захар.Добавяме сметаната без предварително разбиване и отново разбиваме с миксера.желатина се стопява за около една минута на 450W в микровълновата печка или на водна баня на котлона.Към топлия разтопен желатин добавяме 2-3 сл от сместа и рабъркваме добре и изливаме при сместа за чийзкейк,добавяме ванилията и разбиваме отново.Изливаме 2/3 от сместа върху бисквитената основа.В останалата 1/3 добавяме 2-3 сл от шоколада и разбиваме.С лъжица сипваме на произволни места върху бялата смес.Разтопяваме остатъка от течния шоколад и на тънка струйка сипваме върху бялата и шоколадовата смес.С шишче правим кръгови движения в чийзкейка,като се стараем да не стигаме до дъното,само колкото да се получи мраморна шарка.Отгоре само с връхчето на шишчето дооформяме шарките,докато ни харесат и като се стремим да не се слеят напълно.Прибираме за час в камерата или четири часа в хладилника и е готов.








Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics