Блог класация И накрая щипка сол: Скара-бира или пилешки кюфтенца с бира

16.07.2016 г.

Скара-бира или пилешки кюфтенца с бира






 Повода за тези кюфтенца бяха две придобивки-едната планирана,а другата неочаквана и изненадваща.Най-сетне се сдобих с електрическа месомелачка и получих неочакван подарък комплект за барбекю от сп.Кулинарен журнал.Благодаря от сърце,бях много приятно изненадана!
 Аз няма да ги ползвам,връчих ги на грил-майстора,да си ги ползва със здраве,пък и някак си по му приличат,отколкото на мене 😉 А и по отношение на каквито и да е действия свързани с приготвянето на храна , желание от негова страна и доверие от моя , има само когато става въпрос за скара или палачинки.Като имам предвид само термичната обработка.Просто няма как да позволя да омеси каймата човек,който за палачинките казва:"Направи ми разтвора!",като че ли трябва да се замаже тавана или нещо да се шпаклова.НЕ!Затова цялата задкулисна игра е мое неотменно задължение,а в главната роля грил-майстора 😆



Необходими продукти за 20-25 броя:
около 2 килограма пилешко филе или 1:1 филе и бутчета без кожа
около 250-300 гр сланина без кожа,бекон(още по-добре ако е пушен)
3 големи глави кромид лук
щедра щипка риган
щедра щипка черен пипер
щипка кимион
сол на вкус(около 1 1/2 чл)
150мл бира
сока на един лимон
1-2 сл брашно(пшенично,препечено или царевично)

Няразах всичко на малки кубчета и добавих подправките,бирата,лука по на едро.Обърках добре и оставих в хладилника за около два часа да се маринова.След това смлях заедно с лука на средна решетка.Добавих брашното и омесих.Върнах в хладилника за още около един час.След това извадих от хладилника,оформих на кюфтенца с влажни ръце и ги прибрах във камерата да стегнат, докато грил майстора си свърши всички други ангажименти,настрои се психически 😏,пък и докато се разпали добре барбекюто. Тоест някъде около половин-един час.За толкова време само бяха по-стегнати,а не замръзнали.Скарата се намазнява с парченце сланина или бекон.Обяснявате на разбираем език на грил-майстора да не ги препича много,защото пилешкото става много сухо,ако се прекали и ...
сядате на чаша бира да гледате как се радва и се снима за фейсбук с новия си грил комплект. 😍







При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics