Блог класация И накрая щипка сол: Спагети "Болонезе" с кюфтенца

1.07.2016 г.

Спагети "Болонезе" с кюфтенца






Необходими продукти:
пакет спагети
4-5 по-големи домата или буркан консервирани домати,отцедени
3-4 скилидки чесън
2 глави кромид лук
пресен босилек
щипка риган или клонче пресен
черен пипер
сол на вкус
2-3 сл червено вино
щипка захар
250 гр кайма смес
олио/зехтин
кашкавал/пармезан


Каймата се омесва с една глава настърган лук,ригана и черния пипер,добавяме сол ако е нужно.Оформят се миниатюрни кюфтенца,които се запържват от всички страни.Към тях се добавя нарязания на много ситно лук/втората глава кромид лук/ и счукания чесън с малко сол.Ако мазнината от кюфтенцата ви се стори голямо количество,може да отлеете малко.Задушава се докато лука омекне и се налива виното ,разбърква се 2-3 пъти и се добавят пасираните домати и една щипка захар.Оставяме да къкри,докато си намали обема соса почти наполовина.Сваляме от котлона и добавяме няколко листенца от пресния босилек,ситно нарязан или щипка сух босилек и 1 сл настърган пармезан.Разбъркваме и добавяме спагетите.За ваше улеснение при сервиране,може да извадите кюфтенцата от соса преди да добавите спагетите и да ги добавите отгоре върху тях при сервиране.
Спагетите се приготвят според указанията на опаковката.Отцеждат се ,като се запазва малка част от водата,в която са се варили.Добавяме спагетите към соса,разбъркваме добре да се облеят хубаво със соса.Ако е по-гъст може да го разредите с няколко сл от водата,в която са варени спагетите.Добавяме и една-две сл зехтин, за още аромат и сервираме с кюфтенцата отгоре,натърган пармезан и листенца босилек.
И както казва Доня Лидия от "Италианска идилия с Лидия" по Фиеста ТВ 
  ... tutti a tavola a mangiare ... 
/е,не знам дали го написах правилно,но нещо такова е , хехе /

Снимка, публикувана от Desislava Encheva (@desislavaencheva) на





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics