Блог класация И накрая щипка сол: Букли

20.10.2015 г.

Букли




Необходими продукти:


500 гр бутер тесто
1/2 чч смлени орехи/ядки по избор/
крем
500 мл прясно мляко
125 гр краве масло
60 гр нишесте/брашно
3 яйца
ванилия
1 чч захар
сироп
2 чч захар
2 чч вода




От захарта и водата сваряваме сироп,който трябва да е добре охладен,когато дойде момента да сложим буклите в него. Бутер тестото се размразява и се нарязва на дванадесет еднакви ленти,който се навиват на железни формички за фунийки или фунийки направени от фолио.Изпечете ги в предварително загрята на 200-220°С фурна,докато придобият меден,кехлибарен цвят на коричката.Охлаждат се напълно преди да извадим формичките.
За крема всички продукти без маслото разбивам направо с пасатора и сварявам на въз гъстичък крем,към който добавям маслото и бъркам енергично докато напълно се усвои от крема.Покривам с фолио да не хваща коричка и оставям да се охлади.
Когато всичко е готово и добре охладено,пълним фунийките с крема/с пош/,топваме в натрошените орехи и подреждаме в подходящ съд или тавичка.Буклите заливаме с готовия охладен сироп и сервираме...на другия ден.На другия ден,разбира се,вие какво си помислихте :) :) :)
Тази рецепта си я "откраднах"/не че е нещо нечувано/ преди доста време.Работех в един магазин,в който имаше/като във всеки добре зареден магазин разбира се/щанд с торти,пастички и всякакви сладости.Та там успях да устоя на много изкушения,но не и на тези букли.Към днешна дата доста са се променили обаче.За жалост не към по-добро.Последния път,когато си купих от тях,крема беше приготвен от сметана и не добре разбито нишесте,което беше на бучки из целия крем.Затова реших да си ги направя сама.Направете си_и_вие.Ще_бъде_много_сладко_:)
Но в това ще се убедите сами веднага ,щом ги опитате.
Ще бъде много сладко!!!
Да ви е сладко!!!








































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

2 мнения:

vesela каза...

Фантастични!
Запазвам си рецептата, не съм попадала на такава.

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Ще се радвам да ги опиташ,Весе!А ако обичате всички вкъщи сиропирани десерти,със сигирност ще ви хатесат :)

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics