вторник, 10 декември 2019 г.
адаптирано от тук
1 пак. фини кори
250 гр краве сирене
4-5 яйца
1/2 чч кисело мляко
100 гр краве масло
1 чч прясно мляко
50-60 мл олио
Тази баница добила популярност в Интернет от доста години насам,заслужено се смята за една от най-вкусните.Като цяло в нея няма нищо по-различно от една обикновена баница-яйца,сирене,масло.Начина на приготвяне също не е нещо,което не сме виждали до сега.Но въпреки това във вкуса и има нещо,което те пристрастява и те кара да забравиш за други баници и много рядко има възможност да се охлади напълно :)
Разбира се,не я приготвям за първи,втори или трети път.Мога да кажа,че след като изпробвах рецептата преди доста години,стана любимата баница на семейството ми.Преди това съм приготвяла баница по този начин,но накрая заливах с газирана вода.Получава се много вкусна баница,но с прясно мляко повече ни хареса.Затова винаги избирам да приготвя баница по тази рецепта,особено когато очаквам гости или за Нова година с късмети.Така си гарантирам,че няма да бъде разровена само за късметчетата,а ще бъде изядена до трохичка :)
Първо се приготвят корите.За целта към разтопеното масло добавям олиото и с четка намазвам една кора,обръщам я да залепне за следващата и върху нея разнасям от плънката.
За плънката разбиваме яйцата с киселото мляко и към тях добавяме натрошеното сирене.
След като сложим от плънката върху кората, подгъваме краищата на корите и навиваме на дълго руло.Подреждаме в намазана с масло тавичка.Така процедираме с всички останали кори.
С остатъка от мазнината намазваме рулата и ги нарязваме на парченца.заливаме с прясното мляко.
Включваме фурната да загрява на 180С.Печем до зачервяване - 25-30 минути.
Готовата баница завивам за десетина минути с кърпа,уж за да омекне,но рядко има тази възможност :) :) :)
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!