събота, 16 ноември 2019 г.
Необходими продукти за 2 порции:
1 кч ориз
олио или зехтин
400 гр белени домати
1 сл доматено пюре
1 чл червен пипер
1 глава лук
5-4 скилидки чесън
2-3 сл червено вино
черен пипер
сол на вкус
щипка захар
маслини
зеленчуков бульон или топла вода
босилек и магданоз
моцарела или кашкавал по желание
Включваме фурната да загрява на 200С.
В подходящ за котлон и фурна съд загрейте мазнината.Добавете едро нарязания лук.Щом се зачерви,добавете нарязания чесън.Разбъркайте няколко пъти и добавете измития и отцеден ориз.Към ориза добавяме виното и разбъркваме ,докато се поеме от ориза и алкохола се изпари.Разбъркваме отново два-три пъти и добавяме доматеното пюре,черния пипер и червения пипер.Отново разбъркваме и добавяме доматите и маслините.Подправяме със сол на вкус+щипка захар за корекция на киселинността на доматите.Доливаме с бульон,добавяме сирно нарязани магданоз и босилек,разбъркваме и слагаме във фурната.
Печем за 10-15 минути или докато ориза омекне.Ако е поел целия бульон,добавяме още малко,за остане креместо ястието.Изключваме фурната.Подреждаме кръгчета моцарела отгоре и го връщаме в ИЗКЛЮЧЕНАТА фурна да се разтопи.
Сервираме веднага още горещо!
Обикновено не приготвям домати с ориз на фурна,а във варианта с маслини вместо лук ползвам праз лук,но в този вариант се получава нещо средно между ризото ,паеля и скучните домати с ориз.
Ще се радвам да го опитате!
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!