Блог класация И накрая щипка сол: Пилешко под шуба

2.11.2015 г.

Пилешко под шуба


Необходими продукти:
4бр пилешко филе
1/2 чч сухо бяло вино+1/2чч бульон,вода
1 глава кромид лук
3-4 зелени чушки
3-4 червени чушки
1чч ориз
5чч пилешки бульон
20-30гр краве масло
сол на вкус
черен пипер на вкус
1-2сл олио
300гр кашкавал
3 яйца
150мл прясно мляко
100гр майонеза
200 г топено пушено сирене

Под "шубата"може да сложите всякакво месо,зеленчуци,да приготвите заливка или да поръсите само с кашкавал.Това ястие стана доста популярно напоследък и варианти има много както в техниката на приготвяне,така и в съставките.Наистина вариантите са много,кой от кой по-вкусни и примамващи.А полето за експерименти е огромно с това ястие.Вярно доста е калорично,но пък не се приготвя всеки ден,така че можем да поглезим гостите си или пък ей така без особен повод да изненадаме любимите си хора.
Пилешкото филе се нарязва на малки парченца и заедно със ситно нарязания лук се задушава в олиото.Подправям с пипера и съвсем мъничко сол/кашкавала и топеното сирене са достатъчно солени /и доливам виното и бульона и оставям да къкри,докато изври цялата течност.Млякото,яйцата и майонезата се разбиват добре,добавя се нарязаното на парченца топено сирене и 150 гр настърган кашкавал.Филето се пресипва в тавичка и се залива с яйчената смес.Запича се в предварително загрята силна фурна.Когато се запече се посипва с останалия настърган кашкавал и се изключва фурната.Остава там докато кашкавала се разтопи добре.
За гарнитурата маслото се разтопява,в него се задушават ситно нарязаните чушки,добавяме измития ориз,подправяме се със сол и черен пипер на вкус и се долива бульона.Оставяме го да поеме цялата течност на слаб котлон под капак без да го разбъркваме.После с черпак или купичка оформяме купчинки и сервираме с топло парче "Пилешко под шуба"
Добър апетит!


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics