Блог класация И накрая щипка сол: Кюфтета по Чирпански-в буркан

четвъртък, 12 март 2015 г.

Кюфтета по Чирпански-в буркан


Идеята за това ястие и най-вече за експеримента около начина на приготвяне,дойде от тук. А и вече бях приготвяла 
пиле в буркан и шишчета в буркан и се получиха отлични мезета,затова нямах притеснения ще се получи ли или не,бях сигурна в успешния резултат.А тъй като си бях планувала за вечеря да приготвя кюфтета по чирпански,реших,че това е добър и доста мързелив вариант,което ми пасна идеалноПо този начин могат да се приготвят доста ястия,които  се приготвят в гювеч или йена.Буркана успешно може ги замени,ако нямате такива съдове,но си има и един недостатък -трудно се изважда готовото ястие.Друга хитра идея е да се сложи гумено капаче на буркана и така лесно да се носи,направо в съда,в които е приготвено и без опасност  от разливане,...макар че...кой ходи на пикник с буркан манджа  


ПРОДУКТИ

500 г кайма смес
1 филия бял хляб
2 глави лук
1 кг картофи
3-4 домата или доматено пюре

1-2 моркова
1 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
/1с.л. брашно/
олио
черен пипер

сол
Каймата се омесва с черния пипер,част от магданоза,ситно
нарязана глава лук,накисната и изстискана от водата филия
хляб.Оформят се малки кюфтенца и се запържват леко от двете страни.В същата мазнина се задушават зеленчуците-втората глава
лук-ситно нарязан,морковите на

ситно,картофите на едро.Всичко се слага в буркана.Добавя се червения пипер 
и се налива вода да покрие продуктите.
Гърлото на буркана се завива с фолио,може
да сложите буркана в тавичка-за по-голяма 

стабилност.Така подготвения буркан се слага 
в студена фурна,която включваме на 
максимална мощност.Когато картофите 

омекнат,към ястието
се добавят доматите и магданоза.Оставете го за още 10-15мин във фурната.Ако е нужно сгъстете с 1сл брашно.Когато е готово,пресипете в друг подходящ съд.




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics