Блог класация И накрая щипка сол: Бисквитки с картинки

13.07.2017 г.

Бисквитки с картинки


Предлагам ви една идея за занимавка с децата или нещо,с което да ги изненадате приятно :)


Необходими продукти:
250 гр брашно 
60 гр нишесте натурално/1 пакетче/
80-100 гр захар/най-добре пудра захар/
2 гр бакпулвер
1-2 щипки сол
100 гр краве масло
30 мл розова вода
1 сл твърд алкохол-бренди,коняк,водка,ракия,какъвто имате
1 чл ванилов екстракт,ако имате пакетчета ванилия добавете и 1 чл вода
1 яйце

2 сл олио 
20 гр какао
20 гр брашно


Идеята за тези бисквитки ми хрумна от едно клипче,на което случайно попаднах в You tube.И макар в него да се показва как се прави коте от полимерна глина,аз си помислих "А защо да не опитам с бисквитено тесто?!"И друг път сме си играли с тесто :) :) :) 
Изгледайте клипчето,в него е показано как точно се оформя,макар с тестото нещата да стоят по малко по-различен начин,ще добиете представа за последователността на стъпките при оформяне на бисквитките.





За да приготвите тестото,пресейте брашното,нишестето и пудрата захар,добавете останалите продукти,без тези които са записани отделно, и замесете тестото.Когато стане гладко,го разделете на две част.Към едната добавете какаото и 1 сл олио,а към другата брашното и 1 сл олио.Омесете всяка топка докато станат отново гладки,а тази с какаото се оцвети добре.Завийте ги с фолио или хартия и оставете в хладилника за 30 мин. да се стегне.
За да оформите бисквитките следвайте стъпките от клипчето.
В You tube канала на дамата има много идеи,които могат да се приложат в оформянето на красиви и забавни бисквити.

На мен май пак не ми се получиха най-идеалните,но пък идеята си заслужаваше да се изпробва.Казвам "пак" защото това е втори опит.
Първия път опитах да направя бухалчета,които в готов вид приличаха повече на Че Гевара,отколкото на бухалчета ☺ Правих ги с тесто 1-2-3 плюс яйце/100 г захар, 200 г масло, 300 г брашно и 1 яйце/,работи се лесно с него,но станаха твърде трошливи.Затова реших да го заменя с това.С него се работи малко по-трудно,но пък щом се охладят остават цели.

Харесва ли ви идеята?Споделете я с приятели!!!




Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (20) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (34) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (43) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Последни коментари / Recent Comment

 
Web Analytics