Блог класация И накрая щипка сол: Пролетна супа топчета

петък, 12 май 2017 г.

Пролетна супа топчета




Необходимипродукти:
300гр кайма /моята беше свинско и заешко смес/
риган/чубрица
черен пипер на вкус
щипка червен пипер
1 глава кромид лук
1 яйце
1кч ориз
1 картоф
5-6 стръка зелен лук
малко зелении - спанак,лапад,киселец,левурда,коприва
връзка джоджен
магданоз 
сол на вкус
олио
1 кч кисело мляко
1 чл брашно
1 чл оцет
топла вода или бульон


Каймата се омесва със настъргания кромид лук,белтъка,черен и червен пипер,риган.Сол на вкус,ако е домашна,купената обикновено си е осолена,дори в повече.Оформяме малки топчета.
В тенджера сипваме олио,колкото да се покрие дъното и задушаваме пресния лук,добавяме зеленийките нарязани на ситно,картофите на кубчета.Щом омекнат добавяме измития ориз и го разбъркваме за кратко да стане кристален.Наливаме топла вода или бульон.Като заври добавяме топчетата.И намаляме котлона,да си къкри супичката необезпокоявано ;)
Когато ориза е сварен,а аз го обичам разварен,добавяме магданоза и джоджена и застройваме супата.Разбиваме жълтъка с киселото мляко,брашното и оцета идеално.Към млечната смес добавяме няколко черпака от бульона на супата ,разбъркваме и наливаме обратно в супата.Разбъркваме и изключваме котлона.От топлината застройката ще се сготви.Оставяме тенджерата без капак и черпака не се оставя вътре в супата,за да не се пресече,докато се охлажда и това е - 2 в 1 !!!

P.S.: Може да добавите ориз в топчетата,да замените ориза с фиде и въобще можете да правите каквото си поискате,защото шеф-готвача вкъщи сте вие !!!


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics