Блог класация И накрая щипка сол: Заек с лук и вино

9.02.2017 г.

Заек с лук и вино


Необходими продукти:
1 заек
100 гр пушен бекон
5-6 глави кромид лук
1 гл чесън
2-3 бр дафинов лист
риган
магданоз
1-2 сл микс сушени зеленчуци/лук,чушки,моркови,целина,домат,пащърнак/
1чч червено вино
2чч топла вода
1 сл доматено пюре
1 сл пушен червен пипер
сол на вкус
олио
черен пипер


В по-голяма тенджера загрейте на висока степен 2-3 сл олио и към тях се добавя ситно нарязания бекон.Запържваме до хрупкавост и изваждаме,той повече не ни е нужен,само да си пусне аромата.Но все пак не ги хвърляйте,могат да се ползват като вкусна добавка към друго ястие.
В мазнината от бекона запържваме заека нарязан на порции.Най-добре е да го направите на няколко части с по няколко парчета,а не целия на веднъж,за да се запържи бързо и зачерви добре,без да пуска много сокове и да се вари в тях.
Когато и последните парчета от заека са запържени,върнете и останалите в тенджерата.Добавете почистения от люспите и нарязан на едро чесън,разбъркайте и запържете за минута-две.Добавете лука нарязан на едро и сушените зеленчуци.Подправете със сол на вкус,дафиновия лист,риган,черен пипер и добавете пушения пипер.Разбъркайте добре и налейте виното и 1 чч топла вода.Намалете на ниска степен котлона и поставете капака на тенджерата плътно.Оставете за около час да къкри и да се задушава,докато виното поизври.Когато почти цялата течност се е поизпарила,лука и чесъна са се стопили,добавяме доматеното пюре,разбъркваме и добавяме втората чаша топла вода.Оставяме за още половин час да покъкри все така на слаба степен.Към края на готвенето месото пада от кокала само с леко бутване с вилицата.Добавете ситно нарязания магданоз/по желание/ и изключете.Сервирайте с гарнитура по желание.
Да ви е сладко!Добър апетит!




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics