И накрая щипка сол: Торта с готови блатове

петък, 11 ноември 2016 г.

Торта с готови блатове




Както се вижда на снимката и на нашата улица изгря слънце,че и дъгата се показа :) Как да не го приеме човек като знак,особено ако,както е в случая,се появи в деня на нашата 18 годишнина от сватбата,която/под секрет!!!/и двамата забравихме.
И тъй ... След като увековечих в кадър знаците свише за светло бъдеще и след като напомних на другия,улисан в ежедневието какъв е повода,се заех да направя нещо,с което да отбележим датата.Заложих на най-експресния вариант с готови блатове и крема на Хриси от "Живота може да е вкусен",който ме спасява,не мога да не го отбележа,за втори път.

Необходими продукти:
1 пакет готови блатове/квадратни/-какао или ванилия по избор
450 г заквасена сметана 20%
200 г крема сирене
220 г пудра захар
1 пак. Paradies Creme на д-р Йоткер (без варене)
1чч подсладено краве мляко 
200мл течна сметана
120гр натурален шоколад
плодове и мента за украсата

Приготвяме крема като към заквасената сметана се прибавят крема сиренето, пудрата захар и сухия крем. Сместа се разбива до пухкавост.
Избрах какаови блатове.В пакета са три квадратни тънички блата,които разрязах точно по средата.Всяка част надупчвах леко с вилица и намазвах с четката от прясното мляко.Така по-бързо омекват и овлажняват блатовете.Намазваме с крем между тях и така докато свършат,след което измазваме и отвън цялата торта.Оставяме за час в хладилника или за половин час в камерата да се охлади.През това време загряваме сметаната почти до кипене,сваляме от котлона и с нея заливаме начупения шоколад.разбъркваме,докато напълно се стопи и стане хомогенна смес.Охлаждаме и заливаме с шоколада охладената и поставена на решетка торта.Разнасяме с шпатула,за да стане равномерно и прехвърляме в чиния за сервиране.Украсяваме с плодовете и прибираме в хладилника за минимум два часа.


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (5) аламинути (31) алкохолни (8) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без яйца (5) бешамел (6) бисквити (27) бишкоти (6) бонбони (5) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (14) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (84) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (25) желе (1) за гости (27) заек (6) закуски (65) здравословно/диетично (5) зеленчукови (53) зимнина (6) какао (10) картофи (12) кафе (4) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (5) кето рецепти (1) кисело мляко (1) кифлички (6) козунак (3) кокос (7) коктейли (5) колбас (12) крем (30) кулинарни книги (5) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (6) локум (2) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) милинки (4) млечни (65) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мултикукър (1) мус (1) на фурна (14) наденица (1) напитки (12) направи си сам (41) нещо набързо (55) нудли (1) ориз (10) основни (54) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (4) пастети (4) песто (1) питки (9) пица (8) плодови (59) полезно (2) предястия (8) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (7) разядки (11) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (6) сач (3) свежо (52) свинско месо (11) сирене (23) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (13) сладкиши (1) сладко (3) сладолед (12) соленки (2) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (78) тесто (30) торти (34) туршии (2) хитрости (24) хлебопекарна (37) хляб (23) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (44) щтрудел (1) ядки (18) яйца (56) ястия с гъби (5) ястия с пиле (35) Jamie Oliver (1) oplympus (1) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация