Блог класация И накрая щипка сол: Пилешки ролета с шунка и топено сирене

петък, 9 септември 2016 г.

Пилешки ролета с шунка и топено сирене





Необходими продукти:
4 бр пилешки филета/2бр филе пеперуда/
шунка слайс,бекон слайс,прошуто,хамон колкото да се покрият филетата 
100гр топено сирене
1чл горчица
1чл майонеза
пилешки бульон около 400 - 500 мл
1 сл брашно
черен пипер
сол/ако има нужда,зависи колко е солен бульона/
олио плюс 1сл краве масло




Филетата се начукват и изтъняват до около сантиметър,може и една идея по тънки.Майонезата и горчицата се смесват добре и с тази смес се намазват филенцата много тъничко.Върху тях се подрежда шунката плътно.В единия край на филето се поставя топеното сирене и се завива на рулце,забучва се с клечки за зъби,за да не се развие.
Фурната се включва да загрява на пълна мощност.
Хубаво е да ползвате тиган,който може да се ползва и във фурната.Някой с метална дръжка или чугунен.
В тиган загрейте малко олио и маслото.Запечатайте,запържете от всички страни роленцата,докато се зачервят.Отстранете излишната мазнина и върнете ролетата и налейте бульона при тях.Сложете ги във фурната и намалете на 220С ,да се запекат за около 15-20 минути.Извадете ги и ги оставете да се отпускат.
Сложете тигана с бульона отново на котлона и добавете 1сл брашно,добре разбъркана с малко вода.Бъркайте ,докато се сгъсти.Готовия сос прецедете през цедка,за да няма бучки от топеното сирене.Подправете с черен пипер,нарязан магданоз/по желание/.Може да разредите сосчето с мъничко сметана за готвене.
Нарежете на филийки и залейте със соса.
Добър апетит!



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (2) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (51) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (9) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics