Блог класация И накрая щипка сол: Сладолед с боровинки и малини

13.07.2016 г.

Сладолед с боровинки и малини


Да си призная в началото нито знаех,нито съм имала намерение да правя сладолед.Но както често се случва,нововъведенията и голяма част от улесненията в живота ни се дължат не толкова на това,че сме креативни,умни и пълни с идеи,а на това,че ... откровено казано ... защото сме мързеливи :) Така си е,не случайно старите хора казват :"Питай мързеливия,да те научи на акъл!"
Всичко започна с едно бурканче конфитюр от боровинки и малини.Тази комбинация е просто божествена.Затова ми се щеше да не е просто намазан на палачинки,а да е нещо по-така.Примерно чийзкейк или тортичка,или поне някое руло.
Обаче напоследък нещо ме е напуснала музата,вероятно е в годишен отпуск
😜 или има други далеч по-важни и миролюбиви дела на дневен ред.

Затова всичко приключи за около има-няма 5 минути и завърши във фризера.И май стана далеч по-добре от предвиденото,по-леко,по-свежо и много вкусно.
Принципно сладоледа се прави с яйца,всички съставки трябва да се разбият до пухкавост и въздушност,разбива се няколко пъти след като е сложен да се замразява...Трябва,но не и днес точно,не и точно този 😁 

Съставките:
125 гр крема сирене
400гр заквасена сметана
250мл прясно мляко/1чч/
1чч захар или на вкус
200мл течна сметана
5-6 сл конфитюр или гъсто плодово пюре - малини,боровинки или плодове по избор

И тук идва тънкия момент - всичко без течната сметана сложих в блендера,разбих на най-високата скорост.Накрая налях и сметаната,не съм я разбивала предварително,разбих направо в блендера.Тя сгъсти сместа.Изсипах във форма и прибрах във фризера.Там за около 4-5 часа нещата се случват от само себе си 👼 Това е!
Ако искате да стане по-фин разбийте първо млякото и конфитюра/плодовете/ и прецедете,за да няма семчици.Разбийте сметаната отделно и я добавете към сместа.Приберете във фризера и разбивайте с миксера на всеки половин-един час поне 3-4 пъти.
Сервирайте с още плодове.
Да ви е сладко❕❕❕






При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics