Блог класация И накрая щипка сол: Пилешки шницели с чесново масло

22.06.2016 г.

Пилешки шницели с чесново масло



Необходими продукти:
Пилешко филе или пържола от бутче-броя според големината им и според апетита :)
по 1сл гъсто кисело мляко на парче месо,поне 3,6%
1чл риган
1чл черен пипер
1сл соев сос
сок от половин лимон
1/2 чл сол
2-3 скилидки чесън
2 яйца 
брашно и галета
за маслото
сок от половин лимон
2-3 скилидки чесън
сол щипка
5-6 стръкчета магданоз
50 гр меко краве масло
олио за изпържване на шницелите



Всяко филе или пържола се начуква на тънко,ако има някой участък по-дебел,надупчете леко с вилица.Най-лесно и чисто става в прозрачна чиста торбичка или между два пласта фолио.Прозрачна,за да се вижда как се оформя пържолата :) Ако ви се сторят много големи ,може да ги разрежете на две.Тези са от филе на домашен бройлер и са огромни и доста дебелички :)
В купа разбъркваме съставките за маринатата-гъстото мляко,соевия сос,лимоновия сок и ригана и пипера.Счукваме чесъна със солта и добавяме.Разбъркваме всичко добре и с тази смес намазваме пържолите.Оставяме ги за половин час да поемат и да се овкусят.
Разбиваме яйцата и направо ги изливаме при месото.Объркваме хубаво да се омажат навсякъде с яйце и панираме с брашно и галета смесени.
Загряваме тиган с олио,по-голямо количество поне един пръст над дъното.
Олиото трябва да е добре загряло,преди да пристъпите към пърженето.Всеки шницел се изпържва от двете страни до апетитен червеникав цвят.Изцеждайте върху решетка,а не върху хартия,защото месото остава сочно и много бързо овлажнява панировката.Сервирайте веднага със парченце от студеното чесново масло върху всеки шницел и щедра салата .
Ако няма да ги сервирате веднага,а след половин до един час примерно,подредете ги в тавичка върху хартия за печене и ги сложете във фурната на 60-80С и ги поддържайте топли до момента на сервиране.
Чесново масло
Извадете маслото предварително,за да се отпусне и да омекне.Счукайте чесъна с щипка сол,добавете ситно нарязания магданоз и продължете да начуквате.Добавете част маслото и лим.сок и разбърквайте,добавете и останалото масло и лим.сок и разбъркайте до хомогенна смес.Приберете в хладилника да стегне.А може да го завиете във фолио и да го завиете на фитил и след това да го нарежете на филийки.Чудесно овкусява шницелите,както и всякакво печено месо.
Добър апетит!



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

vesela каза...

Класика!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics