Блог класация И накрая щипка сол: Хлебчета с шунка и карамелизиран лук

18.06.2016 г.

Хлебчета с шунка и карамелизиран лук



 Идеята за тези рулца дойде от сп.Кулинарен журнал,брой 11.Рецептата е на Севдалина Нейкова от Попово-Рулца с пиле,бешамел и чушки.Реших да ги направя с шунка и карамелизиран лук и малко мащерка,получи се много приятно и с пикантен вкус хлебче,чудесна гарнитура към някоя супа или само така като закуска.

За тестото:
450гр брашно
200мл топло прясно мляко/в орг.рецепта е топла вода/
1 яйце
1 п суха мая
50 гр краве масло
1 сл захар
1чл сол

За сос бешамел
20-30 гр краве масло
2 препълнени сл брашно
около 300 мл прясно мляко
сол на вкус
1 яйце

още
2 глави червен/кромид/ лук
шунка слайс
няколко стръкчета мащерка/ или подправка на вкус/,
щипка захар и няколко капки соев сос



Тестото приготвих в хлебопекарната програма тесто.Оставих да втасва в уреда.През това време си приготвих лука и соса бешамел.
Соса се приготвя по познатия начин само накрая се добавя и едно яйце.
Маслото се разтапя,към него се добавя брашното и се разбърква да се позапържи.Добавя се малка /много скромна нека бъде/щипка сол и млякото на части с непрекъснато бъркане ,за да не стане соса на бучки.Добавете яйцето и свалете от котлона,разбърквайте докато се усвои добре от сместа.Оставете да се охлажда ,но от време на време разбърквайте да  не хване коричка,а и по-бързо да се охлади.
Задушете лука с 2-3 сл олио и 1 сл краве масло,щом омекне добавете щипка захар и няколко капки соев сос.Накрая добавете мащерката и разбъркайте.Отцедете лука от мазнината и добавете в бешамела.
Разточете тестото на тънка правоъгълна платка , намажете навсякъде с бешамела и наредете шунката плътно едно до друго парчетата.Навийте на руло и нарежете на разстояние около 2см. Подредете рулцата в тава и оставете да втасат за десетина минути.
Загрейте фурната на 200С.Сложете да се пекат за около 20 минути или до порозовяване.
Добър апетит!!!







При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

2 мнения:

Батето М каза...

Много апетитно!

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Много,горещо препоръчвам :)

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics