Блог класация И накрая щипка сол: Панирани пилешки филенца/хапки

петък, 27 май 2016 г.

Панирани пилешки филенца/хапки





































Необходими продукти:
2бр пил.филе пеперуда или кг бон филе
/добре се получава и с крилца,парти бутчета,копанчета /
марина:
3-4 сл кисело мляко
1 сл соев сос
1 сл сос Уорчестър/ако нямате в момента,добавете още една сл соев сос/
сока от 1/2 лимон
1-2 сл бяло вино
1 сл чили сос или кетчуп
сол на вкус /около 1/2 чл/
черен пипер на вкус
панировка:
царевично брашно - 1/2 чч
галета - 1/2 чч
грис/пшеничен,царевичен/ - 1/4 чч
сусам - 1/4 чч
1 яйце
щипка сол
олио за пържене
/1 сл масло/

Всички продукти за марината се разбиват в купа.Пилешкото филе се нарязва на пръчици/или както ви харесва/ и се обърква хубаво в получената марината.Престояват в нея около час,минимум половин час. След като отмине времето за мариноване,филенцата се оцеждат добре от маринатата и се поливат и разбъркват с едно идеално разбито с щипка сол яйце.Объркват се,на всякъде да попадне от яйцето.
 Съставките за панировката се объркват добре и в тях се овалва всяко филенце.Изпържват се в добре загрято олио,докато се зачервят от всички страни.
 Може да ги приготвите на фурна като по-здравословен вариант.За целта в разбитото яйце добавете 1 сл разтопено краве масло,разбийте,оваляйте в панировката и подредете филенцата върху хартия за печене.Изпечете до зачервяване в силна предварително загрята фурна.Разбира се няма да станат сочни както пържените,но по нищо няма да им отстъпят на вкус.



































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
страхотно предложение.Много често ги правят за гости тези филенца или крилца.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (2) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (51) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (9) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics