Блог класация И накрая щипка сол: Чийз тарт с киви

1.02.2016 г.

Чийз тарт с киви












Необходими продукти:

270 гр брашно

3 сл пудра захар

2 сл какао

180 гр студено краве масло

1 сл нес кафе

1 сл ром/ликьор,коняк,някакъв ароматен алкохол 

или студена вода/

200 мл течна сметана

200 гр крема сирене

100 гр пудра захар

1 ванилия

киви 4-5-6 бр

лимонов сок

1 оп желатин

4-5-6 сл захар

4-5-6 сл прясно мляко

 




































Приготвянето на тарта започвам с плодовете.Избирам по-твърди кивита.Измивам,обелвам и ги нарязвам на тънки кръгчета.Посипвам ги с по 1сл захар на плод и няколко капки лимонов сок.Идеята е захарта да се разтопи и плода да си пусне сока,който после ще бъде желиран и с него ще покрием плодовете върху тарта.От това те поомекват,режат се лесно,а желатиновия слой върху тях ги запазва свежи за по-дълго в хладилника,а и не изсъхват.

За основа ползвах бисквитения блат от тази сладоледена торта на Бон Апети,като само съм заменила водата в рецептата с ром.

Пресявам брашното,какаото и пудрата захар ,добавям нарязаното на кубчета студено масло и кафето и претривам до получаване на трохи като мокър пясък.Накрая добавям алкохола ,омесвам набързо.Оформям на топка,завивам с фолио и прибирам в хладилника за 30 мин.След това разточвам според формата ,не много тъничко.Изрязвам излишното тесто,застилам с хартия за печене върху блата и посипвам със сол за тежест.Пече се в предварително загрята на 180С за 15 мин със солта и още 10 мин на 180С без тежест/махам солта и хартията/.Готовия изпечен блат оставям да се охлади във формата.

За крема разбивам крема сиренето със захарта и добавям ванилията и сметаната на тънка струйка.Няма нужда да я разбивам предварително,тя при разбиването с крема сиренето пак се сгъстява.

Готовия охладен блат сиропирам с няколко супени лъжици прясно мляко.Това всъщност изобщо не е нужно,но според "разбирайковците" у дома,всеки сладкиш трябва да е добре попил/!?/.

Желатина разтварям според указанията на опаковката.Отцеждам плодовете и в отделилия се от тях сок , добавям разтворения желатин.

Основата на тарта се напълва с крема и се заглажда.Отгоре се подреждат плодовете и с лъжичка заливам с желатиновата смес върху плодовете.Готовия тарт прибирам на хладно.





































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

vesela каза...

Чудесно!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics