Блог класация И накрая щипка сол: Шарлота с вафли,бишкоти и бял шоколад

16.02.2016 г.

Шарлота с вафли,бишкоти и бял шоколад









































Това не е точно рецепта,по-скоро е идея...
Не е перфектна,знам...
Tова е тортичка от типа "Трябваше да изпия проклетия ананасов сок!" 
Чели сте го ,нали?В моя случай 1/2 опаковка сметана.Та така ... копчето е налице,да му намерим палто :) Първоначалната идея беше пандишпан,сиропче,крем и сметанката отгоре.Супер!
Справка с хладилника-няма мляко.Мятане на крачоли до пазара/две пресечки/...
Аз?НЕ!!!
Вариант две-руло!Платка,сметанка,плодчета...ммм...
...занимавка.НЕ!!!
Вариант три... /ех,имаше такова предаване навремето  :) / 
Справка с шкафа-бисквити-да,бишкоти-да,пандишпанови пръчици-да,вафли-да,шоколад-да,мнооого  (прибрана съм си :) )
Да започвам ли изобщо ... няма как ... вече се настроих ... ㋡㋡㋡
Пандишпановите идеи и пръчици отпаднаха набързо,просто мързела и желанието трудно се комбинират.
Справка с тайника за шоколад,още веднъж,за последно-достатъчно,че и отгоре.

Цялото упражнение е следното...

Необходими продукти за форма с о 20 см

100гр бишкоти/т.е. 1/2 опаковка/
опаковка вафли с шоколад-120 гр
180гр бял шоколад
90гр млечен шоколад
250 мл течна сметана
лешници


200 мл от сметаната се слагат на котлона да заври и в нея се слага начупения бял шоколад.Сваляме от огъня и разбъркваме докато се разтопи напълно,оставяме го да се охлади.Бишкотите се разполовяват на две равни части,топват се наполовина в сметановата смес докато все още е течна и се подреждат във формата.Така се задържат много лесно и не падат,а и омекват.Прибира се в хладилника да стяга. Охладения бял ганаш се разбива с миксера и в него се добавят остатъка от бишкотите нарязани на ситни парченца и вафлите нарязани на ситни парченца.Обърква се добре и с тази смес напълваме и заравняваме добре подготвената форма с бишкотите.Прибираме отново в хладилника докато стегне.Щом това стане остатъка от сметаната и млечния шоколад се разтопяват и се залива тортата.Украсява се с ядките.Може да добавите ядки и в пълнежа.








































И тук нещата стават ... двойна доза Шоколад :)























При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics