Блог класация И накрая щипка сол: Пиле със сирена

събота, 30 януари 2016 г.

Пиле със сирена




Необходими продукти:
пиле над 1,400кг
100 гр топено сирене
100 гр синьо сирене
100 гр крема сирене
черен пипер
риган
1сл брашно
глава кромид лук
3-4 сл олио
сол 1 чл
червен пипер
40-50 гр краве масло
1/2 чч бяло вино
1/2 чч вода


Пилето се размразява,измива и се отцежда добре.Гръбнака се разрязва през средата и с много остър нож се обезкостява като се запазват само костите на крилата и бътчетата.Ето още едно обезкостено пълнено пиле -тук по този начин .Най-важното в случая е да се запази целостта на кожата.
За плънката изрязвам част от вътрешната част на пилето -разни стърчащи месца :) при обезкостяването се получават доста такива накълцани участъци.Изрязвам и част от филето като се старая да запазя формата му.Всичко това се нарязва на ситни парченца.
В тиган загрявам олиото и карамелизирам едро нарязания лук,добавям ситно нарязаното месо и запържвам колкото да се запечата.Добавям щипка сол,черния пипер,ригана,брашното и няколко сл вино.Добавям и сирената да се разтопят.Получава се смес с консистенция като парено тесто.
Пилето се намазва с маслото ,размесено с червения пипер,солта и малко риган.С тази смес се намазва цялото пиле като се подпъхва и под кожата.Плънката се слага във вътрешността на пилето и се прехлупва .Защипва се с шишчета ,клечки за зъби или се зашива.Оформя се /без кости изглежда безформено :),но пък при сервиране е много лесно да се нареже/.Слага се в тавичка и се залива с виното и водата.Завива се с фолио.Пече се в предварително загрята на 220С фурна .Времето се определя според теглото- 1кг-1час.По време на печенето се вади,развива се фолиото и се полива с получения сос.Аз пекох някъде около час и 40-50 минути.Като последния половин час пекох без фолиото да се зачерви.При печенето част от сирената в плънката изтича и се получава много вкусно сосче към пилето.Може да увеличите количеството на виното и водата според съда ,в който ще се пече.трябва да е около един пръст от дъното на съда,за да не извира цялата при печенето.
Опитайте!Добър апетит!!!
















При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (2) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (51) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (9) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics