Блог класация И накрая щипка сол: Шахматни сладки "Рудолф"

3.11.2015 г.

Шахматни сладки "Рудолф"

Миналия месец си бяхме вкъщи с децата , тръшнати от последна мода вирус. Бих казала,че този щам само с кашлица си е the best of the best . Макар без "всички екстри" си е доста неприятно,а и скучно.Затова си търсихме занимавки и правихме пластелин от брашно,рисувахме,лепихме разни неща,смяхме се,карахме се,гледахме телевизия,висяхме пред компютъра...Отстрани погледнато май не ни е било много скучно.И понеже и двамата гледат кулинарните програми с интерес/от кой ли са го прихванали?!/,по 24 kitchen вървеше рекламата на "Пекарната на Рудолф",в която той казва:Никога не съм играл шах,но приготвям шахматни сладки" :) :) :) Нора заспива с 24 kitchen ,а Дени пък с Фиеста,всеки с предпочитанията си...
 Та точно шахматните бисквитки на Рудолф станаха една от вкусните ни занимавките освен дежурните странджанки,палачинки и банички.Приложихме и няколко закачки от играта с пластелина.Не станаха перфектни,но пък си хапнахме с удоволствие.

Адаптирано от тук.

Необходимите продукти вижте тук ➫ , ако решите да спазите точно рецептата 

Омесете тесто от брашното, яйцето и единия жълтък,захарта и студеното масло. Разделете го на две части. Към едната част прибавете какаото и го омесете. Оставете двете теста  в хладилника за 15-20 мин.да стегнат .След това разточете и двете теста с дебелина около 1/2 - 1 см. Нарежете всяко на хубави, прави ленти. Подредете ги шахматно като между тях мажете с белтък,който е в ролята на лепило.Така оформения фитил завийте във фолио и сложете да се охлади в хладилник за 30 минути ,така по-лесно и равно ще ги нарежете с нужната дебелина 0,5см или 1 см.Както си решите може да ги оформите или пък да ги нарежете,но от дебелината им ще зависи времето за печене. Може да ги глазирате с белтък и няколко капки олио за блясък.Изпечете бисквитите на 200 градуса за около 10 минути -1см или за 5-7 минути -0,5 см.Когато ги извадите от фурната трябва да са меки.Достъчно е само ръбчетата да са се зачервили.Оставете ги да се охладят.Da ви е сладко!




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

2 мнения:

Milena Poptoleva каза...

Хрупкавелки!Поздрави:)

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

:D Миленка,весел ден и на теб!!!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics