Блог класация И накрая щипка сол: Пиле с маслини

сряда, 18 ноември 2015 г.

Пиле с маслини











Необходими продукти:
4 бр пилешки бутчета
1 връзка магданоз
4 глави кромид лук
1 глава чесън на скилидки
3-4 домата
100гр маслини
олио
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол на вкус
дафинов лист
1/2 чч бира



Рецептата е адаптирана от "Българска национална кухня"изд.АБГ2002г стр.182- Кокошка с маслини
Ето как го приготвих аз.Пилешките бутчета сложих в тавичка и ги подготвих за печене,както ги приготвям обикновено в силно загрята фурна ,завити с фолио,поръсени със червен,черен пипер сол и няколко сл олио.Полях с бирата и още 1 чч вода.Когато месото започна да омеква и да се запича,в друг съд на котлона задуших с още 2-3-4 сл олио и щипка сол лука-ситно нарязан,добавих обеления чесън,маслинките,останалите подправки-чубрицата и дафиновия лист.Задуших за още 2-3-4 минути и добавих наситнените домати и магданоза.С тази смес залях бутчетата и върнах във фурната да се сготвят и зеленчуците.Тъй като и доматките отделиха течност,сгъстих с 1 сл брашно,размито в 2-3 сл вода и залях.Разбърках добре и вече без фолио ,върнах ястието във фурната за още десетина минути да се сгъсти и запече.В оригиналната рецепта свежата зелена подправка е копър,но тъй като семейството ми не го възприема като вкус,освен в определени ястия,затова го замених с магданоз,от което вкуса не пострада,даже напротив.
Вкусно,българско ястие,което определено разнообрази трапезата у дома с различния си вкус.
Добър апетит!

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics