Блог класация И накрая щипка сол: Сладкиш с круши и карамел

15.11.2015 г.

Сладкиш с круши и карамел




Необходими продукти:
основа;
2 яйца
1 чч захар 
1 чч брашно 
1/2 кис.мляко 
1/2 чч олио
бакпулвер
ванилия
1сл сухо мляко
1-2 сл какао /може и без него/
орехи.
крем:
1/2чч захар
1чч прясно мляко
1,5 сл нишесте
ванилия
един жълтък
сос:/рецептата и още една идея тук/
6-7сл захар,
20 гр краве масло
около 1чч мляко
1-2сл фъстъчено масло
още:
пакетче ванилена захар
круши или други плодове
/с ябълки или с банани би се получило доста добре/































Яйцата и захарта се разбиват с миксера на пяна,после лъжица по лъжица се добавя брашното и киселото мляко,олиото,бакпулвера,ванилията и 1сл сухо мляко,какао-1-2 сл и орехи.Пека до суха клечка на 180-190градуса във формата за тарт,предварително намаслена и набрашнена.Обръщам готовия блат,надупчвам,намазвам с карамелен сос и пълня с крем.
Крема е приготвен от карамелизирана захар 1/2чч,към която добавям 1чч прясно мляко.Разтварям нишестето в 2-3 сл вода,добавям ванилия и един жълтък и сипвам в карамеленото мляко.Бъркам докато се сгъсти и още горещ изливам върху намазаната с карамелен сос основа на сладкиша.
Върху него подреждам обелените и нарязани круши,поръсвам с още орехи , карамелен сос щедро-щедро и накрая едно пакетче ванилова захар,която от топлината се стопява и попива в борда на сладкиша.Прибирам за час в хладилника,но и веднага да го поднесете е много мекичък и вкусен.Страхотен се получи,много вкусен,горещо ви го препоръчвам да го опитате!

Да ви е сладко!!!







































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

2 мнения:

tillia каза...

Много харесвам плодовите сладкиши. Деси, чудесно предложение!
Спокойна вечер!

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Благодаря,Ина!Щастлива съм да те посрещна в моето местенце с този ароматен сладкиш.У дома всички много го харесаха и определено ще го "викат"на бис :)

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics