Блог класация И накрая щипка сол: Сладка пица със смокини и круши

събота, 12 септември 2015 г.

Сладка пица със смокини и круши




Необходими продукти:
300гр брашно
150 гр извара/по-суха по възможност/
150гр захар
1 яйце
120мл олио
бакпулвер
ванилия
две-три смокини
една-две круши
/или плодове по ваш избор/
захар за поръсване
50-100 гр бял шоколад


 Това е един много приятен есенен сладкиш с круши и смокинисъщност би се получил добре с всякакви плодове.Все още не съм опитвала други вариации,тъй като го приготвям за първи път, тоест измислих си го преди един ден и експериментите с него тепърва предстоят.
  Започнах с плодовете като ги измих,почистих и нарязах на филийки.Подредих ги в тавичка с хартия за печене и включих фурната на 200С.Ще останат там докато започнат да отделят сок и се поизсушат.Това е с цел,после при печенето ,да не разводнят тестото и то да се опече добре под тях.
За тестото брашното се пресява,добавя се бакпулвера и ванилията.Изварата,яйцето,олиото и захарта се пасират докато стане гладка смес и се добавят към брашното.Разбиваме с миксера докато се отдели от стените на съда.Получава се нещо средно между кексово тесто и тесто за бисквити.Твърде гъсто за кексово тесто и доста меко за бисквитено.Изважда се и се премесва леко с намазнени ръце,разточва се на дебела кора и се слага в намазнена и набрашнена тавичка.Отстрани бордовете се подвиват , за да прилича на пица :) Подреждат се плодовете и се посипват със захар.Идеята ми беше тя да се карамелизира,но не се случи точно така./На места си остана на кристали,а там където плода е пуснал сок се беше стопила./Слагаме в загрятата фурна и намаляваме температурата на 180С.Печем до суха клечка.Готовата топла пица доукрасяваме с бял шоколад-на парчета/върху топлия сладкиш се разтопява ,но си запазва формата :) е,почти/,или на стружки или настърган вие си решете :) 





























  При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Батето М каза...

Голямо изкушение- и сега му е времето

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics