Блог класация И накрая щипка сол: Сладки с фъстъчено масло

26.08.2015 г.

Сладки с фъстъчено масло




























 Тези бисквитки са приготвени по класическата рецепта "1-2-3 плюс яйце" като замених една част от маслото/краве/с  фъстъчено.Това ги направи по-хрупкави и с различен вкус oт типичните маслени бисквитки.


 Това тесто 1-2-3 се нарича така заради съотношението на продуктите: 1 част/100 гр/захар, 2 части/200 гр/масло, 3 части /300гр/брашно и едно яйце или само жълтък,а белтъка остава да се ползва за глазура с пудра захар/Роял Айсинг/ или просто за блясък да се намажат с него,а може и без белтък :) .

Необходими продукти:

100гр кристална захар
100гр фъстъчено масло
100гр краве масло студено
300гр брашно
1 яйце
ванилия
още:
2 сл какао
1 сл фъстъчено /или краве /масло
Брашното се пресява и захарта се изсипва в него.Добавя се маслото нарязано на кубчета,фъстъченото масло и яйцето.Всичко се омесва по възможно най-бързия начин ,като се внимава да не се разтопи съвсем маслото.Разделя се на две равни части.Едната част се овива във фолио и се прибира в хладилника.Към другата част се добавя какаото и допълнителното фъстъчено масло,може да го замените и с краве масло.Измесва се до равномерен цвят тестото с какаото и също се прибира в хладилника.Нека останат там поне половин час,за да се стегне маслото.Когато се стегнат се разточват и се оформят,както ви харесва.В случая аз разточих на две платки,поставих ги една върху друга ,навих на руло и нарязах на бисквитки с дебелина около половин сантиметър.Получиха се спирали,но може да се нарежат с формички , или да се направят с плънка-примерно шоколад,крема сирене с малко масло и пудра захар,или някакъв крем,сладко,мармалад,ядки.Тези не са,но могат да се глазират преди печене с разбит с малко захар белтък,да се посипят с кристална захар или когато са готови и охладени да се потопят в разтопен шоколад.Въобще много са вариантите :)
Печем ги на 160-180С за десетина-петнадесет минути.




  Да ви е сладко!!!



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics