Блог класация И накрая щипка сол: Печени чушки с доматен сос върху омлет

понеделник, 13 юли 2015 г.

Печени чушки с доматен сос върху омлет







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


10-12 бр. чушки
500 гр. домати
1/3 ч.ч. олио
сол на вкус
щипка захар
2 глави лук
4 бр. яйца
250гр краве сирене
4-5 скилидки чесън
брашно за паниране
1/2 връзка магданоз

Чушките се изпичат и обелват.
Доматите се попарват за две-три минути в гореща вода,
за да се обелят по-лесно.Олиото се загрява и в него се задушава ситно нарязания лук,добавят се ситно нарязаните домати и счукания чесън.Посоляваме на вкус и добавяме щипка захар,
за да отнеме киселия вкус от доматите.Намаляме на ниска степен
котлона и оставяме соса да къкри.Когато течността от доматите се намали на половина ,добавяме магданоза.Щом течността изври и остане почти на мазнина,соса е готов.
Може да го пасирате или да го оставите така.
Аз пасирам,за да срия магданоза :]
За омлета разбивам яйцата с 1-2сл брашно и натрошеното сирене.Може да го приготвите във фурната или на тиган.Аз го направих във фурната като излях сместа в обилно намаслена тавичка.Фурната загрях на максимална мощност и сложих и тавичката с олиото да загрее,едва след това изсипах сместа и пекох за около 10мин или до зачервяване.
Чушките се панират в брашно със сол на вкус и се изпържват от двете страни до златисто.Подреждат се върху омлета и се заливат със соса и може да поръсите със ситно нарязан магданоз.
Ако желаете можете да си изтеглите рецептата от PDF файла като кликнете върху бутона



Можете да го разгледате и тук:








































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

1 мнения:

Батето М каза...

още една добра идея

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics