Блог класация И накрая щипка сол: Шоколадов сладолед с ядки

15.07.2015 г.

Шоколадов сладолед с ядки

Необходими продукти:
3 яйца
400 мл течна сметана
200 гр натурален шоколад
10 сл захар
ванилия
30-40 гр масло
100 мл прясно мляко
шоколад или шоколадови пръчици
орехи
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Приготвяме ганаш като шоколада се начупва на малки парченца и се слага в купа. 200 мл от сметаната се загряват на средно силен котлон, докато закъкри леко. Изсипва се върху шоколада така, че да го покрие целия, и се оставя за около минутка да се разтопи. След това се разбърква хубаво до получаването на гладка еднородна смес.Оставя се да се охлади и след това се разбива с миксера до сгъстяване.Останалите 200 мл от сметаната се разбиват до твърди връхчета и прибираме в хладилника.Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Белтъците се разбиват на сняг с 5сл захар.Жълтъците заедно с другите 5 сл захар слагаме на водна баня и разбиваме с миксера докато си променят цвета-станат много светло жълти,и си увеличат обема.Сваляме от котлона и продължаваме с разбиването ,добавяме маслото и млякото на части и разбиваме докато се охладят.Към разбитите жълтъци прибавяме на части охладения,разбит ганаш,белтъците,ванилията и накрая разбитата сметана.Прибираме готовия сладолед в камерата на хладилника,за да се стегне.След около час го изваждаме и разбиваме отново.Повтаряме разбиването поне два-три пъти,като при последното разбиване добавяме натрошените орехи и парченца шоколад или шоколадови пръчици.
Сервирах в кошнички от маслено тесто.Рецептата за масленото тесто за тях е като на тази тарта ,а крема е пудинг "Ванилия"премиум с добавени орехи.

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics