Блог класация И накрая щипка сол: Маслен пай с череши

27.03.2015 г.

Маслен пай с череши

 
Маслен пай с череши  

Необходими продукти:
200 гр краве масло
2 ч ч брашно
1 к л бакпулвер

1 яйце
500 мл . прясно мляко
60 гр.  нишесте ванилия
120 гр. захар плюс 6 с л захар

2 бр ванилия
череши обезкостени - пресни или от компот



120 гр. от маслото , 5 с л захар , 2 ч ч брашно , ванилия , бакпулвера и белтъка на яйцето - това са основните съставки за тестото.Всички те се смесват добре до получаването на голяма трошлива топка . Евентуално може да се наложи да се добавят 1-2 сл брашно , това е според големината на белтъка.Прибираме я в хладилника,докато приготвим плънката .
Тя представлява маслен крем,приготвен от пр.мляко,нишестето,захарта-120гр. и жълтъка.Към готовия горещ крем прибавяме ванилия и оставащото т.е. 80 гр.масло,покриваме с фолио,за да не хваща коричка,докато подготвяме кората за пая.
Подготвяме съда,в който ще се пече -намасляваме добре.
Топката тесто разделяме на две части-едната трябва да е по-голяма.
"Маслен пай с череши" приготвяме го от по-голямото парче тесто.От малкото парче ще направим после трохите върху пая.Тестото разстиламе с притискане в тавичка на дъното и правим борд по стените,заливаме с крема,подреждаме обезкостените череши и наръсваме обилно с маслени трохи.Настържете малката топка отделено тесто.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути. Готовия пай се охлажда добре и е хубаво да престои няколко часа ,за да поеме част от влажността на плънката.











 
Коментирайте всичко, което ви вълнува! 
Споделете своето мнение за 
"Маслен пай с череши"  

 При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics