Блог класация И накрая щипка сол: Торта " НАПОЛЕОН "

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Торта " НАПОЛЕОН "

























ПРОДУКТИ

1п бутер тесто

1л прясно мляко
4 яйца
1п нишесте
1ч.ч.захар
ванилия
125гр краве масло
250мл сладкарска сметана

 


Бутер тестото се оставя да се отпусне.Ако е нужно,леко се разточва.Нарязва се на три равни части,които се надупчват с вилица,за да не се надуват при печенето.Изпичат се до златисто на 220С.Платките се охлаждат и внимателно се разрязват,за да се провери има ли неизпечени участъци.Те се изрязват и отстраняват.Може да ги върнете във фурната да ги доопечете,те ще послужат при украсяването накрая.Ако я правите кръгла,изрежете кръгове с еднакъв диаметър и изпечете,изрезките също изпечете.Те ще са ви нужни за украса на сладкиша.




















Приготвя се крем ванилия 
по познатия начин:
 Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се по малко от нишестето и 1 ч.ч. от общото количество прясно мляко, докато се получи еднородна смес. Останалото прясно мляко се слага да заври и  към него с непрекъснато бъркане се прибавя яйчената смес. Вари се до сгъстяване на крема. Когато е готов се снема от котлона и се прибавя ванилията и маслото, като се разбърква добре докато  се охлади.Накрая се прибавя половината от битата сметана,другата половина се оставя за украса.
 Тортата се подрежда като се редуват блатове и обилно количество крем,като се завършва с крем.Един от блатовете /или изрезките/ се оставя за натрошаване и посипване на тортата.Шприцова се сметаната и се прибира в хладилника за 4-5часа,така блатовете омекват ,а крема стяга.
Това е много лесен,ефектен и изключително вкусен и нежен сладкиш!!!


































https://flipboard.com/@blogovoditel/20-6-hbbr0l8ny

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
http://zelanka.blogspot.bg/
Коментирай с facebook

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (2) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (51) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (9) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics