Блог класация И накрая щипка сол: Август 2014

31.08.2014 г.

РОГЧЕТА


Здравейте,ето я и първата рецепта в нов-новичкия ми блог!Тази рецепта си е лично моя,плод на дългите ми
експерименти
на тема рогчета.А след закупуването
на хлебопекарната ,тези експерименти станаха
ежеседмични,да не кажа ежедневни :)Рецептата естествено е за хлебопекарна,но може
да се замесят и на ръка.
Единственото неудобство в рецептата е ,че си приготвям и меря продуктите
в мерителната чашка от хлебопекарната.В мерителната чашка/вместимост-300мл/се слагат три яйца плюс един белтък,/другия се отделя за намазване/,четири супени лъжици кисело мляко и вода догорена чашката.Добавят се още 20-30 мл олио.Брашното е 500 - 600гр тип 500,сол -една чаена лъжица и
захар една супена лъжичка ,пакетче суха мая
или 20гр от другата,разтворена в малко сладка вода. Всичко се
изсипва в казанчето,програма ТЕСТО,когато се
оформи на топка се добавят 50гр/може и повече/свинска мас и няколко супени лъжици
брашно-3-4 препълнени.Тя ги прави много пръхкави.оставят се да втасат в уреда.Щом втаса тестото се вади,омесва се със сирене/около 350 гр/ ,3-4 сл брашно и още около 20-30 гр св.мас.
Количеството на сиренето да е колкото може по-голямо.В смисъл,колкото повече може да поеме тестото,толкова по-вкусно :)За доизмесване се поръсва с брашно,колкото пак да стане не лепнещо тестото.Оформят се и се оставят в тавата да втасват.Намазват се жълтък,разбит с 1сл олио и се пекат първо на 200градуса,след две-три минути се намаля на 160,докато се зачервят добре.Точно като едновремешните стават,вече няма точно такива по закусвалните.



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

22.08.2014 г.

Бурканче на цветенца



Буркан,украсен със салфетка,акварелни бои,бял латекс,лепило Ц200 и лазурен лак на водна основа


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

4.08.2014 г.

Началото ... Всеки на този свят е добър за нещо-притча

Добре дошли в "И накрая щипка сол",
аз съм Деси и се радвам да Ви срещна тук :)
Зад този блог стои един много разпилян и неорганизиран човек :) Всъщност точно затова реших днес на рождения си ден да "отворя"блога си,за да се науча на постоянство.Не,че стана както си мислех,но все пак...с времето,правейки все неща,които наистина обичам да върша,се научих да се съгласявам/не винаги ;)/ и да не се отказвам/поне за сега ;)/
Обичам да приготвям ястия и сладкиши за семейството си,това ми доставя удоволствие,а и кой не обича да го похвалят,когато се е справил добре.Ето заради това не мога да го приема като задължение,а по-скоро като вдъхновение.Имам слабост към всичко,което е свързано с хляб и всичко от тесто,и шоколад,и месо,и май към всичко имам слабост.
Всичко,което ще намерите тук е приготвено и снимано от мен с много желание и любов,след което е "тествано"върху семейството ми и когато бъде одобрено и от тях/в повечето случаи :)/,се появява и тук.Една част от рецептите са от книги, списания, блогове, сайтове, форуми, групи във Фейсбук,приятели ,познати,колеги,а други са мои импровизации и вдъхновения.Затова всеки коментар и мнение,споделени на страниците на блога са истинско щастие за мен.Така че не ме щадете,хахаха...даже да са с голяма щипка сол :D

Този блог съществува от доста отдавна,като в началото само аз имах достъп до него.Идеята ми беше да е нещо като бележник,дневник и да си е само мой.В него си добавях разни хрумки и хитринки видяни някъде из Интернет,с идеята да ги намирам лесно,когато ми потрябват.Да си записвам неща,който са ме впечатлили,развълнували или провокирали.

Или пък просто се забавлявах като оформях вида му,пробвайки разни джаджи,притурки и всякакви безплатни ресурси като кодове,шаблони.Беше ми интересно как става ,как се прави.Покрай участието ми в множество кулинарни групи във Фейсбук,се запалих и по фотографията.Хехе!Обичам да се вихря в кухнята,като казвам обичам имам предвид много обичам,а снимките дойдоха по-късно.Иска ми се да са по-добри,но толкова си мога.:)


Ако си харесате нещо тук и ви се прииска да го споделите с приятелите си,моля,не копирайте и не сваляйте снимките,а ползвайте бутоните за споделяне под всяка публикация,тъй като снимките и публикациите в блога са обект на авторско право по смисъла на закона за авторското право.

Също е важно да спомена,че рецептите ,които съм взаимствала , имат посочен източник.

Ще се радвам тук да ви е харесало и да се връщате често.


Поздрави!Деси :)



       Всеки на този свят е добър за нещо...    

                                                                      


Живеели в една планина семейство дракони. Майката често изпращала зеленото драконче да носи вода с две делви. Едната делва била гладка, прекрасно изваяна, симетрична, съвършена. Не пропускала нито капка. Нея майката винаги закрепвала на дясното рамо на детето си.
Другата делва била леко крива, пропукана и крилатото гущерче успявало да пренесе до вкъщи едва половината от налятата в гърлото й вода. Тази делва винаги стояла на лявото му рамо. "Защо ме караш да се трудя напразно, мамо" - възнегодувало веднъж дракончето. - "Лявата делва нищо не струва, само дясната върши работа." "Не бързай с изводите", отвърнала драконката. - "Обърни се назад и виж пътя, по който си минало. Само лявата му страна е обсипана с цветя. Може би спуканата делва не е добра за пренасяне на вода, но тя чудесно изпълнява не по-малко важно предназначение - да полива растенията. Всеки на този свят е добър за нещо. Само трябва да откриеш какво е твоeто призвание.



                               ***


Може да простим на някого, че е създал нещо полезно, стига сам да не започне да се възхищава от него. Единственото извинение за оня, който е създал нещо безполезно, е неговото безгранично възхищение от собствената му творба. от "Портетът на Дориан Грей"-Оскар Уайлд

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (16) алкохолни (9) баници (11) без глутен (2) бешамел (8) бисквити (20) бишкоти (5) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) декупаж (2) десерти (68) дреболии (2) експерименти (20) за гости (30) заек (4) закуски (46) зеленчукови (31) какао (5) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (3) козунак (2) кокос (1) коктейли (4) колбас (10) крем (20) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (10) макарони (1) мезета (9) млечни (52) мляно месо (8) моето бебе и аз (1) на фурна (6) напитки (12) направи си сам (33) нещо набързо (45) ориз (6) основни (38) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (38) полезно (1) предястия (4) претцел (1) притчи (8) разядки (11) риба (1) руло (3) салати (8) сандвичи (5) сач (3) свежо (39) свинско месо (7) сирене (12) сиропирани (1) скара (1) сладки (14) сладолед (6) соленки (3) сосове (12) супи (10) сушени домати (2) тестени (70) тесто (12) торти (26) хитрости (23) хлебопекарна (27) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (27) ядки (11) яйца (44) ястия с гъби (3) ястия с пиле (25) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (3)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics