Блог класация И накрая щипка сол: Август 2014

31.08.2014 г.

РОГЧЕТА


Здравейте!
Ето я и първата рецепта в нов-новичкия ми блог!Тази рецепта си е лично моя,плод на дългите ми
експерименти на тема рогчета.А след закупуването
на хлебопекарната ,тези експерименти станаха
ежеседмични,да не кажа ежедневни :)Рецептата естествено е за хлебопекарна,но може да се замесят и на ръка.



Необходими продукти:

600гр брашно
4 яйца/единия жълтък се отделя за намазване/
4 сл кисело мляко
20-30 мл олио
20-30 гр краве масло
50 - 80 гр свинска мас
1 чл сол
1 сл захар
1 п суха мая/7гр/ или 20гр жива мая,разтворена в малко хладка вода
около 200 до 350 гр краве сирене


Всичко се изсипва в казанчето,програма ТЕСТО,когато се оформи на топка се добавят 50гр може и повече/свинска мас и 2 супени лъжици брашно.Тя ги прави много пръхкави.
Оставя се да втасва тестото в уреда.


Щом втаса се добавя сиренето и се омесва с тестото.Ако то стане лепнещо,се добавя една-две лъжици брашно.
Количеството на сиренето да е колкото може по-голямо.В смисъл,колкото повече може да поеме тестото,толкова по-вкусно :)
От това количество се получават около 16 броя.Тестото се разделя на две,всяка част се разделя на две и така докато решите,че това е размера,който желаете.От големината им зависи времето за печене.Оформят се и се оставят в тавата да втасват.
Оформяме ги като топчета,който разточваме на не много тънко и навиваме.Сплескваме краищата и подреждаме в намазнена тава с прехлупената част надолу и оставяме да втасат,докато се надуят.Това е мазно тесто и им трябва повече време.
Намазват се жълтък,разбит с 1сл олио/или разтопена мас/ и се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна,докато се зачервят добре.
Точно като едновремешните стават,вече няма точно такива по закусвалните.



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

22.08.2014 г.

Бурканче на цветенца



Буркан,украсен със салфетка,акварелни бои,бял латекс,лепило Ц200 и лазурен лак на водна основа


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

4.08.2014 г.

Началото ...

Добре дошли в "И накрая щипка сол",
аз съм Деси и се радвам да Ви срещна тук :)
Обичам да приготвям ястия и сладкиши за семейството си,това ми доставя удоволствие,а и кой не обича да го похвалят,когато се е справил добре.Ето заради това не мога да приема приготвянето на храната като задължение,а по-скоро като вдъхновение.Имам слабост към всичко,което е свързано с хляб и всичко от тесто,и шоколад,и месо,и май към всичко имам слабост.
Всичко,което ще намерите тук е приготвено и снимано от мен с много желание и любов,след което е "тествано"върху семейството ми и когато бъде одобрено и от тях/в повечето случаи :)/,се появява и тук.Една част от рецептите са от книги, списания, блогове, сайтове, форуми, групи във Фейсбук,приятели ,познати,колеги,а други са мои импровизации и вдъхновения.Затова всеки коментар и мнение,споделени на страниците на блога са истинско щастие за мен.Така че не ме щадете,хахаха...даже да са с голяма щипка сол :D
Покрай участието ми в множество кулинарни групи във Фейсбук,се запалих и по фотографията.Хехе!Обичам да се вихря в кухнята,като казвам обичам имам предвид много обичам,а снимките дойдоха по-късно.Иска ми се да са по-добри,но толкова си мога.:)

Ако си харесате нещо тук и ви се прииска да го споделите с приятелите си,моля,не копирайте и не сваляйте снимките,а ползвайте бутоните за споделяне под всяка публикация,тъй като снимките и публикациите в блога са обект на авторско право по смисъла на закона за авторското право.
Също е важно да спомена,че рецептите ,които съм взаимствала , имат посочен източник.

Ще се радвам тук да ви е харесало и да се връщате често.

Поздрави!Деси :)


                                                ***



Може да простим на някого, че е създал нещо полезно, стига сам да не започне да се възхищава от него. Единственото извинение за оня, който е създал нещо безполезно, е неговото безгранично възхищение от собствената му творба. 

от "Портетът на Дориан Грей"-Оскар Уайлд

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (22) алкохолни (9) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (5) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (51) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) кифлички (2) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (60) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (43) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (15) сироп (1) сиропирани (2) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (17) торти (28) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (34) щтрудел (1) ядки (13) яйца (52) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (7)
 
Web Analytics