Блог класация И накрая щипка сол: Омлетено руло"Фантазия"

събота, 27 декември 2014 г.

Омлетено руло"Фантазия"





























 Това е една идея за оползотворяване на остатъците 
от празничната трапеза,но разбира се може да 
си го приготвите по всяко време
с повод и без повод,
тъй като е вкусно и ефектно.

ПРОДУКТИ:
заквасена сметана -200гр.
12яйца
сол на вкус
плънката е по избор или според остатъците-
печено месо,колбас,
кюфтета или пържолки
кашкавал за поръсване върху плънката

Яйцата се разбиват добре със солта и сметаната.
Най-лесно е направо с пасатора.
Тавичката,която ползвам е тази,която е към фурната.
Намазва се обилно със смес от 2-3с.л.олио и 1с.л.брашно.
Разбърквам на каша и намазвам.
Върху мазнината изливам яйчената смес и 
слагам във студената фурна.Включвам я на 180С.
Печем докато започне да се надува.
След това като го извадите от фурната ще спадне. 
Благодарение на брашното не залепва,
разбира се може да се направи върху хартия за печене, 
но така не става сухо.
Плънката се приготвя според наличностите :]
Нарязвате месото на ситно,може да добавите задушен лук,
зеленчуци,топени сирена, 
любимите подправки-
развихрете фантазията си смело :]





























Тази импровизирана смес се разстила 
 колкото е възможно по-равномерно върху омлета 
и се поръсва с кашкавал.Връщаме за няколко минути  
във фурната да се разтопи кашкавала и 
веднага още топло завиваме на стегнато руло. 
Поднесете с кисело мляко или доматен сос.
Друг подходящ пълнеж за това руло е руска салата 
или друга салата с майонеза.
Оставете го първо да се охлади и 
намажете с дебел слой салата.Навийте на руло.
Ще получите ефектно предястие.
Добър апетит!



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (2) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (51) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (9) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics